Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, LIVE-VIDEO: Gala Sportului Judeţean 2016 | Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) – sporturi olimpice şi Iulia Dodoc (Dojokan Activ Aiud) – sporturi neolimpice, sportivii anului în Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ana-rodean-gala-sportului-15Ana Rodean (marş, CS Unirea Alba Iulia), la sporturi olimpice şi Iulia Dodoc (karate, Dojokan Activ Aiud), la sporturi neolimpice au fost nominalizaţi sportivii anului 2016 în Alba, în cadrul Galei Sportului Judeţean, ce a avut loc la Mercur Styl.

Antrenorii anului sunt Gabriel Avram (atletism, LPS/ CS Unirea Alba Iulia) şi Ovidiu Pănăzan (powerlifting, CS Zamolxis Alba Iulia), la fel ca în 2015, iar echipa anului este Volei Alba Blaj, „mândria judeţului”, pentru a doua oară campioană naţională şi reprezentantă a României în Champions League.

Evenimentul de seamă organizat de către Consiliul Judeţean Alba şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba a devenit o tradiţie a fiecărui final de an, adunând tot ce are mai bun acest fenomen la nivel local, în acest an premiile acordate însumând 61.000 de lei.

Dacă la sporturi neolimpice vorbim practic despre o predare a ştafetei la nivelul clubului Dojokan Activ Aiud, de la ii „ambasadori sportivi ai judeţului Alba”, pentru sportivii legitimaţi la alte cluburi. Cu Gicu Grozav invitat de onoare şi un moment „In memoriam” Nicolae Linca, Gala Sportului Judeţean 2016 a reprezentat un moment de gală, în care performerii şi performanţa au fost la loc de cinste.

*Ana Rodean, pentru a treia oară „number one”

Prezenţa la cel mai înalt nivel al sportului de pe mapamond i-a adus Anei Rodean titlul meritat de cel mai bun ana-rodean-gala-sportului-3sportiv al judeţului, a treia distincţie de acest gen pentru atleta din Cetatea Marii Uniri, după cele din 2003 şi 2012. „A fost un an în mare parte bun pentru mine, exceptând cursa olimpică din Brazilia. Pe cât de plăcut a fost să trăiesc visul olimpic al calificării la Olimpiadă, pe atât de mare s-a dovedit dezamăgirea la Jocurile Olimpice”, a precizat Ana Rodean, revenită după 4 ani în fruntea topului judeţean, predecesorii săi fiind Marcel Cercea (judo, 2015 şi 2013), Dan Moldovan (schi, 2014). „Pe undeva mă aşteptam să primesc acest premiu, care practic încununează cel mai bun an din carieră şi sunt bucuroasă că am devenit din nou sportiva numărul unu din judeţ. Sunt onorată pentru acest titlu, care mă determină să merg înainte, în 2017 obiectivul meu fiind participarea la Campionatul Mondial de atletism de la Londra”, a mai afirmat merituoasa performeră, în vârstă de 32 de ani.

Ana Rodean (antrenor Gabriel Avram) este singura participantă din Alba la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proba de 20 kilometri marş, a concurat la Campionatele Mondiale de Marş pe echipe, fiind dublă campioană naţională în probele de 10 şi 20 kilometri marş, campioană naţională la maraton. Iulia Dodoc (antrenor Nicolae Crăciun) a devenit în 2016 triplă campioană europeană la senioare (Montichiari, Italia), campioană balcanică la senioare (Modrica, Bosnia-Herţegovina), triplă vicecampioană mondială la senioare (Dubli, Irlanda) şi dublă campioană naţională la senioare.

*Fotbalistul albaiulian Gicu Grozav, invitatul de onoare

În 2015, fosta gimnastă Gina Gogean, multipla medaliată olimpică, mondială şi europeană, a fost invitatul special al alba-2016-gala-sportului-45„Galei Sportului Judeţean”, iar în acest an onoarea i-a revenit unui performer originar din Alba Iulia. Este vorba despre fotbalistul Gicu Grozav, component al echipei Terek Groznîi şi al reprezentativei României, atracţia serii. Fostul echipier al „alb-negrilor” şi-a început cariera la Unirea Alba Iulia, echipa din oraşul natal, iar în acest an a devenit titular incontestabil la gruparea din Cecenia, pentru care a marcat în 4 rânduri. După cum se ştie, din 2015 evenimentul a suferit modificări importante, precum prezenţa unei personalităţi din lumea sportului în calitate de invitat de onoare, campania caritabilă “De Crăciun poţi fi mai bun”, desemnarea celui mai bun sportiv al judeţului pe fiecare ramură de sport, la care se adaugă, într-un mod fericit, din 2016, distincţiile oferite sportivilor originari din Alba, care duc renumele judeţului în arenele internaţionale. Revenind la evenimentul caritabil, cazul social propus a fost al halterofilului Andrei Balaş (CS Unirea Alba Iulia), sportiv pentru familia căruia Sărbătorile de iarnă vor fi mai fericite.

*”In Memoriam” Nicolae Linca

Cum în acest an s-au împlinit 60 de ani de la singurul titlu olimpic la box cucerit de un sportiv din România, organizatorii au acordat diploma de excelenţă “In Memoriam” lui Nicolae Linca. Originar din Cergău Mare, conjudeţeanul nostru a reuşit în 1956, la Melbourne să cucerească singura medalie olimpică de aur din istoria boxului românesc, după o finală în care a luptat cu mâna fisurată, Nicolae Linca plecând la cele veşnice în 27 iunie 2008.

În cele ce urmează vă prezentăm Premiile Galei Sportului 2016alba-2016-gala-sportului-36

*cel mai bun sportiv al judeţului:

Ana Rodean ( atletism, CS Unirea Alba Iulia) – sporturi olimpice,

Iulia Dodoc (karate, Dojokan Activ Aiud) – sporturi neolimpice;

*cel mai bun antrenor:

Gabriel Avram (atletism, LPS/ CS Unirea Alba Iulia) – sporturi olimpice,

Ovidiu Pănăzan (powerlifting, CS Zamolxis Alba Iulia) – sporturi neolimpice;

*cea mai bună echipă:

CS Volei Alba-Blaj,

a mai fost nominalizată şi CS Universitatea Alba Iulia;

*cel mai bun sportiv al judeţului, pe ramuri de sport:

* atletism: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia);

*automobilism sportiv: Mihai Beldie (Autosport Fair-Play Abrud);

*baschet: Andreea Fleşer (CSU-LPS Alba Iulia);

*box: Alexandru Turlea (CSO Cugir);

*fotbal: Cătălin Suciu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia);

*golf: Laurenţiu Coman (Golf Club „Paul Tomiţa” Pianu);

*haltere: Dan Turuş (CS Unirea Alba Iulia);

*judo: Marcel Cercea (LPS Alba Iulia);

*karate-arte marţiale: Iulia Dodoc (CS Dojokan Activ Aiud);

*orientare: Paul Brăbiescu-Călinescu (CS Unirea Alba Iulia);

*pescuit sportiv: Cătălina Nagy (CS Cetate Alba Iulia);

*schi-biatlon: Raluca Ciocănel (CSŞ Cîmpeni);

*tenis de câmp: Bogdan Borza (Tenis Alba-Cugir);

*volei: Adina Salaoru (Volei Alba Blaj);

*diplome de merit pentru întreaga activitate:

Ioan Vasile Breaz (Blaj, lupte),

Iosif Luca (Alba Iulia, fotbal),

Nicolae Paştiu (Alba Iulia, box),

Adrian Măcinic (Alba Iulia, haltere/  atletism),

Ştefan Bardi (Aiud, sport şcolar);

*ambasador sportiv al judeţului Alba:

Levente Polgar (Aiud,  atletism), Miriam Bulgaru (Alba Iulia, tenis de câmp, Olimpia Bucureşti), Mihnea Costachi (Alba Iulia, şah, Politehnica Iaşi), Delia Legian (Alba Iulia, culturism/ fitness, CS Hard Body Bucureşti), Nicolae Stanciu (Cricău, fotbal, Anderlecht Bruxelles);

*sportivi veterani:

*atletism: llie Cioca, Emilia Guşat, Vasile Hârjoc;

*karate: Vasile Pricob;

*golf: Codrin Anca, Radu Codrin;

*powerlifting: Daniel Bălăiţă; *tenis: Emeric Szakacs;

*powerlifting: Ovidiu Pănăzan – campion european şi mondial la masters;

*cluburi din Alba:

CS Unirea Alba Iulia, CS Dojokan Activ Aiud, CS Zamolxis Alba Iulia, LPS Alba Iulia, CS Autosport Fair Play Abrud, Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia, CSO Cugir, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, Golf Club Paul Tomiţa, CS Cetate Alba Iulia, CSŞ Cîmpeni, Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir, CS Volei Alba Blaj, CSŞ Blaj, CSŞ Aiud, CS Life is Dance Alba Iulia, CDS Dance to Sunrise Alba Iulia, ACS Top Dance 2007, CDS Prodance 2007 Cugir, CS Zlatna, CS Budo Apulum Alba Iulia, CS Powerlifting Stremţ, CS Zeus Powerlifting Mihalţ, CS Powerlifting Galda, TC Sun Alba Iulia, CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia. Au mai fost acordate menţiuni pentru antrenori şi sportivi remarcaţi în competiţiile naţionale.

[nggallery id=3185]

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea