Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Industria Galda – AFC Hermannstadt 1-3 (0-2) | Liderul lui Alex Pelici, o nucă mult prea tare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Meciul anului” la Galda de Jos, în etapa a patra a Cupei României, între Industria şi AFC Hermannstadt, liderul Ligii a 2-a, condus de antrenorul Alexandru Pelici s-a încheiat cu scorul de 1-3 (0-2).

Vizitatorii au controlat cu autoritate primul mitan, scorul fiind firesc, golurile lui Necșulescu (8) și D. Roman (45) materializînd dominarea oaspeților. Speranțele găldene s-au reaprins în minutul 47, când a punctat Costea, jocul a căpătat culoare. Căt. Ștef a făcut minuni între buturi, S. Mureșan și Frențiu au avut ocazii de egalare, însă scorul final a fost parafat de S. Lupu (89), diferența de experiență și de valoare fiind evidentă.

*Alex Pelici: „Am fost echipa mai bună. Vrem un parcurs cât mai lung în Cupă”

Sunt mulțumit pe alocuri de joc. Nu trebuia să intrăm deconcentrați în repriza secundă și să primim gol. Iarăși am suferit la finalizare, dar per ansamblu calificarea este meritată, întrucât am fost echipa mai bună, cu toate că gazdele puteau egala. Îi felicit pe jucătorii ce au evoluat astăzi, ne-am atins scopul. Ne dorim un parcurs cât mai lung în Cupă, fără a avea preferință asupra unui adversar din Liga 1″, a precizat Alex Pelici.

*Paul Ciucă: „Trebuia să avem noroc ca să ne calificăm”

„Am întâlnit o echipă mult prea tare! Am avut șansele noastre și cu mult noroc puteam trece de un adversar ce și-a arătat valoarea și a câștigat pe merit. Le dorim succes și sunt convins că vor promova în Liga 1″, a menționat Paul Ciucă.

 

*0-1, MIN. 8: NECȘULESCU a deschis scorul cu un șut plasat, de la 17 metri, în stânga lui Ștef

*0-2, MIN. 45: D. ROMAN a majorat avantajul cu un cap din 8 metri,  la centrarea lui Tătar

*1-2, MIN. 47: COSTEA împinge balonul în plasă, după o liberă executată de Cernea și o reluare a lui Haiduc, la care H. Moldovan a intervenit

*1-3, MIN. 89: S. LUPU a finalizat cu un șut plasat, din 8 metri, la pasa excelentă de la Neacșa

Vizitatorii au început tare, iar Ștef are o primă intervenție excelentă la reluarea lui D. Roman (2), din careul mic. În minutu 4, Blănaru a reluat cu capul din 7 metri, la centrarea aceluiași D. Tătar, dar a reținut Ștef. Industria are primle situații periculoase în minutul 17 când șutul lui Frențiu a fost deviat în corner, iar după faza fixă, Olar a șutat de la 20 de metri alături. Dumitriu nu reușește să majoreze scorul, din 10 metri, după o combinație excelentă la un corner (22). Tot Ștef reusește să pareze șutul lui D. Roman din unghi (28), iar scorul rămâne neschimbat. O mare ocazie a fost irosită de Iul. Popa (30), cap peste din 5 metri, după centrarea lui Stancu. Jocul s-a mai liniștit, dar tot vizitatorii au avut șanse de a marca prin Dumitriu (43) – șut din 10 metri peste! La pauză avantajul este liniștitor pentru vizitatori, scor 2-0, conform cursului jocului

*S. Mureșan a ratat egalarea!

În actul secund, Galda a redus rapid scorul, reintrând în meci. Sibiul a simțit semnalul de alarmă și a replicat: șut Iul. Popa (54) de la 20 de metri reținut de Ștef. Dumitriu (56) îl mai întinde iar pe portarul advers (65), care respinge spectaculos de sub bară. S. Lupu (57), din 12 metri a tras pe jos, însă Ștef a fost la post. O nouă ocazie sibiană în minutul 61: R. Crișan a reluat cu capul, slab și Ștef a reținut. O ocazie incredibilă de egalare a fost irosită de S. Mureșan (62), cu poarta goală în față, în 5 metri a șutat dar Pîrvulescu a respins de pe linia porții. În minutul 70, Dumitriu a avut două șanse, mai întâi a apărat Ștef, iar apoi a tras peste din 12 metri. Nici Industria nu renunță, în mintul 73, G. Goronea a ratat preluarea în poziție centrală, faza continuând cu șutul lui Frențiu respins de H. Moldovan în corner de la rădăcina barei. În minutul 87, S. Lupu a șutat peste trasversală din 15 metri, iar Cîrstean (88) a șutat din 10 metri dar Ștef a intervenit salutar. În mintul 90+1, Cîrstean l-a depășit pe Ștef, a șutat, însă Haiduc a respins de pe linia porții, fază la care D. Lupşan s-a ciocnit violent cu propriul coechipier, portarul Galdei şi a ajuns la spital!

În tribune sunt 250 de spectatori, între care 10 din Sibiu

Echipe de start: *Industria: Căt. Ştef – Olar, Rodean, Haiduc, Boancă (58, Vonya) – D. Lupşan, Costea – Frenţiu, G. Goronea, Cernea (82, Oniche) – S. Mureşan (85, Bîrsan); rezerve Iancău, D. Dup, Vonya, Baghiu, Bîrsan, R. Trif, Oniche. Antrenor Paul Ciucă.

*Hermannstadt: H. Moldovan – M. Stancu, Pîrvulescu, R. Crișan, D. Tătar – Necșulescu (85, Cătinean), Dumitriu – S. Lupu, I. Popa (61, Neacșa), D. Roman (74, Cîrstean) – Blănaru; Ciorgovean, Străulea, R. Bratu, Cătinean, Monea. Antrenor Alexandru Pelici.

Avertismente: Olar (84)

Divizionara terţă încearcă să furnizeze surpriza, în condiţiile în care divizionara secundă odihneşte 8 jucători de bază.

Este ultima dispută din cadrul competiţiei „KO”, înaintea intrării în competiţie, în „16”-imile de finală, a celor 14 echipe din Liga 1, deci partida reprezintă o oportunitate pentru cele două combatante de a face pasul spre notorietate.

[nggallery id=4648]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea