Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Liderii PLR Alba, Ioan Lazăr, Ioan Uțiu și Radu Todoran, vor să facă diferența în politica județeană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, la Alba Iulia a avut loc prima conferință de presă a organizaţiei județene a Partidului Liberal Reformator (PLR).

Liderii locali ai PLR Alba, omul de afaceri Ioan Lazăr – preşedinte interimar, Ioan Uţiu – vicepreşedinte, Radu Todoran – președinte filiala Alba Iulia și Călin Crișan, au vrut să anunțe public apariția pe plan politic local a unui nou partid și a faptului că “USL nu a murit!”.

Omul de afaceri Ioan Lazăr – fost vicepreședinte PNL Alba, fost apropiat al lui Teodor Atanasiu, fost și actual apropiat al lui Ioan Popescu Tăriceanu – a explicat că în opinia lui, adevărații liberali au ales și vor alege să continue cu PLR și astfel să rămână loiali ALDE, grupul liberalilor din Parlamentul European.

Întrebat dacă își va depune candidatura pentru funcția de președinte al PLR Alba, pe care o deține în prezent ca interimar, Ioan Lazăr spune că “probabil că da”. Omul de afaceri mai susține că de la congresul din 1-2 august, când Partidul Național al Mediului (PNM) și-a schimbat numele în Partidul Liberal Reformator (PLR), peste 100 de persoane din Alba au semnat adeziuni la noua formațiune politică. Filiala județeană a PLR are deja și numeroși președinți de organizații locale, însă numele vor le vom afla numai săptămâna viitoare.

Ioan Uţiu, vicepreşedintele PLR Alba, a ținut să precizeze încă de la început că vine din zona Partidului Național al Mediului, unde  ocupa funcțiile de președinte al Consiliului Național Consultativ și președinte al PNM Alba și mai ales faptul că “PNM a fost cel care a mers înspre domnul Ioan Popescu Tăriceanu, pentru a se realiza această nouă construcție politică“. Acesta a mai declarat că organizația PNM Alba avea 30 de filiale locale și circa 800 de membri, care trebuie însă renumărați.

DSC_1180Radu Todoran, președintele PLR Alba Iulia, venit prin transfer de la PSD Alba Iulia unde deținea funcția de vicepreședinte, a povestit pe scurt experiențele sale politice cu PDL, PSD și cum a urmărit să facă ceva pentru oraș și pentru județ. A fost decis să li se alăture celor de la partidul mediului după ce a văzut că și Tăriceanu face același lucru.

“Eu zic că am ales un drum bun. Vor fi mereu unii care să zică traseistul sau știu eu cum, dar înainte să își amintească trei lucruri:

1.Nu am fost avantajat, nu am câștigat de pe urma faptului că am făcut politică,

2. Am cheltuit mulți bani pentru activitatea politică desfăşurată

3. Am venit în PLR la propunerea domnului Lazăr. Și pentru faptul că s-a gândit la mine îi sunt recunoscător. Sper să nu dezamăgesc”, a spus Radu Todoran.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea