Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| LICITAȚIE pentru mai multe documente ce țin de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia: Care este prețul de pornire pentru acestea

Ziarul Unirea

Publicat

în

LICITAȚIE pentru mai multe documente ce țin de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia: Care este prețul de pornire pentru acestea

Casa de licitații Historic a lansat recent o licitație impresionantă, intitulată „Licitația Între Evul Mediu și Modernitate 3”, care include un exemplar rar al „Actelor și Documentelor” de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Această licitație oferă o oportunitate unică pentru colecționari și istorici de a achiziționa un document istoric important din istoria României.

Cartea, care măsoară 34,4 x 20,5 cm și are 24 de pagini, este într-o stare foarte bună de conservare și este încadrată într-o legătură originală din pergamoid în culorile drapelului.

Aceasta include procesul verbal al Marii Adunări Naționale a Poporului Român din Transilvania, Banat și Părțile Ungurene, ținută la Alba Iulia în ziua de 1 Decembrie 1918 în sala cercului militar din cetate, convocarea la Adunare, membrii Marelui Sfat Național Român și Procesul verbal al ședinței Marelui Sfat Național ales de Adunarea Națională în ziua de 1 Decembrie 1918 în Alba-Iulia.

Marea Adunare Națională de la Alba Iulia este un moment istoric important în istoria României, în care populația românească din Transilvania, Banat și părțile ungurene s-au unit pentru a forma o singură țară.

Acest eveniment a marcat începutul procesului de unificare a României, care a dus în cele din urmă la formarea statului român modern.

Valoarea estimată a documentului este între 150 și 300 de euro, iar prețul de pornire este de 100 de euro. Această licitație este o oportunitate unică de a achiziționa un exemplar rar al unei cărți istorice importante din istoria României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, 17 august, în jurul orei 19.40, în zona km 310 al autostrăzii A1. Citește și: INCENDIU izbucnit la un garaj și o anexă gospodărească în Dârlești, comuna Horea: Au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea