FOTO| Liceenii din echipa de robotică de la Cugir realizează viziere de protecție pentru personalul medical cu ajutorul imprimantelor 3D

Echipa de robotică IDeaL ELECTRONICS din Cugir se alătură inițiativei Asociației ”Nație prin Educație” și a întregii comunități First Tech Challenge Romania, în a încearca să realizeze cu ajutorul imprimantelor 3D dispozitive de protecție pentru personalul medical, atât de necesare în această perioadă.

ELIT

În pregătirea pentru concursuri, de-a lungul celor 4 sezoane, imprimanta ne-a ajutat pentru realizarea diverselor componente necesare în funcționarea robotului nostru, dar bucuria adusă de rezultatele obținute în competiții  a fost întrecută zilele acestea de satisfacția faptului că putem ajuta comunitatea locală acolo unde este cea mai mare nevoie.

Modelul 3D al vizierei de protecție este realizat de PRUSA, printarea durează aproximativ 4 ore, celelalte componente sunt procurate din comerț la prețuri nesemificative, iar assamblarea lor se face acasă. Viziera obținută este reutiliziabilă, putând fi dezinfectată ori de câte ori este nevoie.

În prezent avem solicitări de la Spitalul Orășenesc Cugir și de la cabinete ale medicilor de familie atât din oraș, cât și din alte localități.

Pentru a putea ajuta cât mai rapid, am solicitat la rândul nostru sprijin din partea comunității, iar acesta nu a întârziat să apară: în prezent, pe lângă imprimanta noastră, alte patru lucrează de zor la printarea supoturilor pentru viziere.

Echipa IDeaL ELECTRONICS din Cugir consideră că doar împreună, aducând fiecare o mică contribuție, putem trece cu bine peste încercările acestor zile.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...