Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Liberali din Alba, la mitingul PNL de lansare a candidaților și de susținere a lui Dacian Cioloș de la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

miting-pnl-bucuresti01Reprezentanți ai PNL Alba au participat, duminică, la mitingul partidului din Piața Revoluției din București pentru lansarea candidaţilor PNL şi de susţinere a lui Dacian Cioloş pentru poziţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Printre aceștia se numără și Ion Dumitrel, prim-vicepreședintele PNL Alba, senatorul Alexandru Pereș și Corneliu Olar, primarul comunei Horea. De asemenea, pe scenă, în staful PNL, a putut fi observat și Florin Roman, actualmente secretar general adjunct al PNL și totodată președinte interimar al PNL Hunedoara.  

Mitingul a început în jurul orei 17.00, cu intonarea imnului, și a adunat în Piața Revoluției peste 20.000 de simpatizanți PNL din toate colțurile țării.

miting-pnl-bucuresti03Liberalii au afisat pancarte cu ”Cioloş prim-ministru”, ”Cioloş premier 2015-2020”, ”PNL Răcari susţine Julien”, ”Go, Ciolo! Oltul e cu tine”, ”Iaşiul merge cu Cioloş” şi steaguri PNL şi UE, scrie Mediafax.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, le-a transmis duminică liberalilor adunaţi la mitingul din Piaţa Revoluţiei că peste trei sferturi din oamenii din conducerea PNL îi sunt ”aproape necunoscuţi”, semn, în opinia sa, că partidul s-a schimbat.

Un mesaj de susţinere pentru PNL şi Dacian Cioloş a transmis şi istoricul Neagu Djuvara. El a susţinut că actualul premier ”este în momentul de faţă cel mai bun guvernant al României”.De asemenea au vorbit în fața mulțimii neurochirugul Leon Dănăilă, Pavel Popescu, tânărul care a adus medici norvegieni pentru a trata victime de la Colectiv, Hildegard Brandl, candidat la Senat în Bucureşti, dar şi regizorul Tudor Giurgiu.

La ora 18.07, a urcat pe scenă premierul Dacian Ciolos, fiind prezentat mulțimii de președintele PNL Alina Gorghiu.

Principalele declarații ale lui Dacian Ciolos, citate de Hotnews:

  • Sunt aici pentru ca ati decis sa sustineti platforma Romania 100 si imi doresc sa nu fie o insiruire de enunturi, sa nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie sa ne modeleze fiecare actiune in anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simt, a munci cinstit, a astepta o renumeratie dupa munca, nu sunt iluzii. Simt ca acest lucru este posibil, sa coboram idealurile in fapte si in decizii de zi cu zi, nu doar cand ne e usor, dar si cand avem dificultati
  • Avem nevoie de schimbare in partidele politice.
  • Sunt multe lucruri pe care partidele le-au invatat in acesti 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie sa le uitam. Sa avem onestitatea, de la baza partidului pana la varf sa respiram onestitate, adevar, sa avem forta sa spunem ca atunci cand ne implicam nu o facem pentru un interes propriu sau al unui grup, ci o facem pentru ca am venit in politica sa daruim.
  • Eu cu astfel de partide mi-as dori sa lucrez, si sunt convins ca astfel de atitudini ar duce la recastigarea increderii in partide si ca prin alegeri libere putem alege oameni onesti.
  • Am vazut aici si pe diferite pancarte, si in filmul prezentat, s-a vorbit despre lideri. Cred ca Romania viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. Fiecare dintre noi trebuie sa cautam si sa provocam aceasta schimbare, dar mai intai in noi.
  • Am cerut de multe ori schimbare si unor lideri sa isi asume schimbarea, de multe ori am cerut sa o faca in locul nostru. V-as ruga, intorsi acasa, sa va ganditi in ce fel fiecare dinte noi putem sa ne schimbam pentru a cere apoi societatii si leadership-ului sa se schimbe, sa fie mai direct si sa fie cu bun simt.
  • Cred ca schimbarea, astazi, incepe in primul rand cu noi insine, fiecare in parte, si apoi asumandu-ne aceasta schimbare in bine, a accepta ca se poate si altfel si ca noi, romanii, suntem la fel de buni ca si ceilalti, aceasta schimbare de atitudine se va traduce si intr-o schimbare in societate
  • M-am ghidat si incerc sa imi ghidez actiunea dupa propria constiinta, cea care izvoraste din inima. Nimeni, in nicio conditie, nu imi poate cere si nu va poate cere sa mintim, sa nu spunem adevarul de frica de a nu rani.
  • Eu sunt convins ca fiecare dintre noi are felul lui de a fi si, in masura in care isi asuma, doar in aceasta masura, noi, ca societate, putem sa evoluam.
  • Pentru mine, Romania guvernata cu bun simt inseamna Romania asumata prin propria constiinta
  • Lipsa implicarii naste monstri. E mult mai greu sa ne batem cu acesti monstri decat sa o facem la timp si sa ne asumam aceasta implicare, prin vot si tot ce trebuie facut de parlament si guvern.
  • Sper sa avem un parlament in care toti parlamentarii sa lucreze pentru oameni, absolut toti. Unii oameni spuneau vrem Romania inapoi, eu cred ca mai mult ca oricand, avand Romania noastra, si nu trebui ca o cerem, e bine sa vrem o Romanie inainte. Sper sa va vad la fel de entuziasti in fiecare zi a vietii.
  • Aud spunandu-se ca „vrem Romania inapoi”. Eu cred ca, mai mult ca oricand, avand Romania noastra – si nu trebuie sa o cerem cuiva – asumandu-ne Romania noastra, e bine sa vrem ‘o Romanie inainte.

Potrivit unor surse, de la Alba s-au deplasat la București cu autocarele și mașini personale aproximativ 500 de militanți.

Reprezentanții PNL Alba au început să-și posteze imagini pe facebook încă de duminică dimineața, când au pornit din Alba spre București.

sursa foto: Facebook

[nggallery id=2936]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea