FOTO: Lecție despre plantarea puieților, la munte, pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Mihu” din Vinerea
Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea, în parteneriat cu Asociația de Ecologie și Turism Năsâpiște Cugir au participat zilele trecute la o interesantă activitate de plantare de puieți de molid și paltin în Cantonul Donea, Ocolul Silvic Cugir.
La această acțiune a participat și o echipă formată din brigadieri și pădurari, în frunte cu șeful Ocolului Silvic Cugir, ing. Nicolae Hondola, care a explicat elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor prezenți rolul și importanța factorilor antropici în restabilirea și păstrarea echilibrului natural, pădurea jucând un rol important în ceea ce privește calitatea vieții noastre iar noi având datoria de a o sprijini în procesul de regenerare.
După toate aceste explicații, întregul grup s-a deplasat la locul stabilit pentru plantarea puieților, unde gazdele au demonstrat practic, pas cu pas, cum trebuie să se planteze puieții în mod corect. Cu disciplina impusă de importanța acțiunii, toți cei prezenți au fost înșiruiți pe versantul destinat plantării și s-a trecut la treabă, elevii fiind îndeaproape îndrumați și supravegheați de cadrele didactice, specialiștii silvici și de membrii asociației Năsâpiște. Elevii au avut ocazia să primească informații importante referitoare la pricipalele activități ale ocolului silvic și dintr-o serie de materiale de promovare (pliante) puse la dispoziție cu amabilitate de către gazde.
La finalul zilei toți ce prezenți au recunoscut că a fost o experiență unică unde s-au îmbinat armonios utilul cu plăcutul și că acțiunea desfășurată a fost un real succes, exprimându-se dorința de continuare a acestor activități de către toți participanții.
[nggallery id=404]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din […]
FOTO | Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu”
Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu” Începând din anul 2006, profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu, originar din „Capitala Țării Moților”, oferă premii în bani elevilor merituoși, absolvenți de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Avram Iancu”, iar […]
FOTO | Grupa Mică „Ciupercuțe”, de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Alba Iulia – Exploratori ai Naturii în Proiectul eTwinning „STEAM for the Ecosystem”
Grupa Mică „Ciupercuțe”, de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Alba Iulia – Exploratori ai Naturii în Proiectul eTwinning „STEAM for the Ecosystem” Steam for the Ecosystem este un proiect Etwinning, desfășurat la grupa mica Ciupercuțe de la Gădinița cu program prelungit Scufița Roșia – Alba Iulia, în perioada februarie – iunie 2025. […]