Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Lecție despre plantarea puieților, la munte, pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Mihu” din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea, în parteneriat cu Asociația de Ecologie și Turism Năsâpiște Cugir au participat zilele trecute la o interesantă activitate de plantare de puieți de molid și paltin în Cantonul Donea, Ocolul Silvic Cugir.

Fotografie0445La această acțiune a participat și o echipă formată din brigadieri și pădurari, în frunte cu șeful Ocolului Silvic Cugir, ing. Nicolae Hondola, care a explicat elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor prezenți rolul și importanța factorilor antropici în restabilirea și păstrarea echilibrului natural, pădurea jucând un rol important în ceea ce privește calitatea vieții noastre iar noi având datoria de a o sprijini în procesul de regenerare.

După toate aceste explicații, întregul grup s-a deplasat la locul stabilit pentru plantarea puieților, unde gazdele au demonstrat practic, pas cu pas, cum trebuie să se planteze puieții în mod corect. Cu disciplina impusă de importanța acțiunii, toți cei prezenți au fost înșiruiți pe versantul destinat plantării și s-a trecut la treabă, elevii fiind îndeaproape îndrumați și supravegheați de cadrele didactice, specialiștii silvici și de membrii asociației Năsâpiște. Elevii au avut ocazia să primească informații importante referitoare la pricipalele activități ale ocolului silvic și dintr-o serie de materiale de promovare (pliante) puse la dispoziție cu amabilitate de către gazde.

La finalul zilei toți ce prezenți au recunoscut că a fost o experiență unică unde s-au îmbinat armonios utilul cu plăcutul și că acțiunea desfășurată a fost un real succes, exprimându-se dorința de continuare a acestor activități de către toți participanții.

[nggallery id=404]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea