Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Lecție de educație rutieră pentru preșcolarii din Alba Iulia. Sute de copii au învățat de la poliţişti să circule corect şi să fie prevăzători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de copii din grădiniţe din Alba Iulia au învățat de la poliţişti să circule corect şi să fie prevăzători. Alături de poliţiştii de la prevenire au fost poliţiştii de la rutieră, cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmii care s-au împrietenit cu copiii şi le-au explicat cum să se ferească de pericole.  

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere nedorite, în zilele de 15 şi 17 mai a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de la rutieră şi cu luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au participat la întâlniri cu peste 250 de preşcolari de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 13 şi Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată”, ambele din municipiul Alba Iulia.

Copiii au fost învăţaţi să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile amenajate special (parcuri, terenuri de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, curtea casei, etc), să se deplaseze doar pe trotuar şi să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Totodată, poliţiştii le-au explicat celor mici semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a culorilor semaforului şi le-au exemplificat cele expuse prin imagini şi filme.

La finalul lecţiei de educaţie rutieră, copiii au fost invitaţi să-i cunoască mai bine pe poliţiştii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale, pe cei de la Serviciul Rutier dar şi pe jandarmi şi să vadă, îndeaproape, autospecialele pe care aceştia le folosesc la intervenţii.

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba deoarece aceştia reprezintă o categorie vulnerabilă, din punct de vedere al riscului rutier, majoritatea accidentelor rutiere în care sunt implicați producându-se pe fondul traversărilor neregulamentare sau a neatenției în alegerea locurilor de joacă.

[nggallery id=5634]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Percheziții la Gura Râului din Sibiu la doi bărbați suspectați de furt lemnos în Sebeș. Un administrator a pus la cale planul prin care s-au extras 96 metri cub

Bogdan Ilea

Publicat

în

Percheziții la Gura Râului din Sibiu la doi bărbați suspectați de furt lemnos în Sebeș. Un administrator a pus la cale planul prin care s-au extras 96 metri cub Doi bărbați, de 38, respectiv 48 de ani, sunt suspectați de ruperea, distrugerea, degradarea sau scoate din rădăcini a 96 de metri cub de material lemnos, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea