Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Lampioane înălţate spre cer şi demonstraţii de prim ajutor în Piaţa Cetăţii, la împlinirea a 137 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

137 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane58Împlinirea pe 4 iulie a 137 de ani de istorie şi activitate a Crucii Roşii Române a fost sărbătorită şi la Alba Iulia, printr-o serie de manifestări organizate de voluntarii Crucii Roşii Alba. Momentul culminant al aniversării a avut loc joi seara, când în Piaţa Cetăţii, după câteva demostraţii de prim ajutor, voluntarii împreună cu albaiulienii prezenţi au lansat simbolic 137 de lampioane pe cer, spre marea bucurie a celor mici prezenţi alături de părinţi. Tot aici, pe asfalt, a fost  realizată o cruce roşie din lumânări, în memoria voluntarilor care nu mai sunt printre noi. Este lăudabil faptul că majoritatea lampioanelor au fost achiziţionate la faţa locului de cetăţeniii prezenţi care au ţinut să participe activ la marcarea evenimentului.

Societatea Naţională de Cruce Roşie România a împlinit joi, 4 iulie, 137 de ani de istorie şi activitate umanitară.Pentru a marca această sărbătoare, voluntarii Crucii Roşii Alba au organizat o serie de acţiuni specifice. Astfel, de la ora 10:00, la sediul organizaţiei a avut loc o festivitate de premiere, în cadrul căreia au fost acordate diplome de merit voluntarilor activi ai Crucii Roşii Alba. De la ora 11:30, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina a fost organizat un punct de informare şi prim ajutor şi amplasat un panou unde albaiulienii şi-au putut expune  gânduri, păreri, sugestii cu privire la activitatea Crucii Roşii.

137 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane04Spre seară, de la ora 20.00, albaiulienii prezenţi în Piaţă au asistat la câteva demonstraţii de prim ajutor oferite de voluntarii de la Crucea Roşie Alba,  iar de la ora 21.30 au fost înălţate spre cer 137 de lampioane. Tot aici, au fost comercializate brăţări, semne de carte şi alte articole lucrate manual de voluntari, iar albaiulienii şi-au putut măsura tensiunea arterială. Programul a inclus de asemenea o sesiune de socializare şi educaţie pentru sănătate derulată împreună cu copiii preşcolari de la Grădiniţa cu program prelungit ”Sf. Maria” Alba Iulia şi distribuire de pliante informative.

Vă prezentăm mai jos o galerie foto din Piaţa Cetăţii:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea