Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| La UAB a avut loc deschiderea vernisajului „Zece ani de cercetări arheologice la Alba Iulia – Lumea Nouă”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 12.00 a avut loc deschiderea vernisajului „Zece ani de cercetări arheologice la Alba Iulia – Lumea Nouă”, organizată în spaţiul expoziţional de la Palatul Apor de către Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La eveniment au participat aproximativ 25 de persoane.

În deschiderea vernisajului Gligor Mihai, conferenţiar universitar, directorul departamentului de istorie, arheologie şi muzeologie a declarat: „Ne-am dorit foarte mult să realizăm această expoziţie în semn de omagiu pe cei pe care i-am chinuit atâţia ani cu săpăturile noastre la lumea nouă. Este un sit foarte important care ne oferă posibilitatea să realizăm practica arheologică pentru studenţii şi pentru masteranzii noştri, prin cercetarea materialelor să realizăm teze de doctorat, licenţă şi disertaţie. Această exploatare poate aduce rezultate în plan academic. Mulţumesc colegilor care au muncit la realizarea acestei expoziţii”, a declarat acesta, care a mai spus că în curând spaţiul expoziţional de la Palatul Apor va face în curând „concurenţă” Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Doritorii pot vizita expoziţia de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 14.00.

[nggallery id=408]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea