Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO La Spitalul din Cugir a fost inaugurat Clubul IMPACT ”Zâmbiricii norocoşi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În clădirea ,,Pediatrie,, a Spitalului Orășenesc Cugir a avut loc vineri, inaugurarea Clubului IMPACT (implicare, motivație, participare, ajutorare, competiție și toleranță) ,,Zâmbiricii norocoși’’ al Școlii Gimnaziale ,,Singidava’’ Cugir, un demers al clubului, intitulat sugestiv ,,Copii pentru copii’’.  

Zambiricii norocosi01Proiectul  „Zâmbiricii norocoși”, a fost demarat la începutul acestui an școlar și este condus de patru lideri profesori voluntari: Dan Moldovan, Nicoleta Văsuți, Oana Horciu și Bogdana Sabău. Potrivit profesorului Dan Moldovan, înființarea clubului are misiunea de formare, de dezvoltare a simțului practic și al ingeniozității, punându-te în tot felul de situații, în care trebuie să te gândești ce și mai ales cum să faci.

Scopul clubului mai este și acela de a  ajuta cât mai mult comunitatea, de aici și ideea proiectului „Copii pentru copii”. ,,Astfel, la începutul lunii iunie am organizat campanii de strângere de jucării, jocuri, cărți pentru copii, puzzle-uri. În urma acestei acțiuni am amenajat o sală în cadrul spitalului orășenesc, un spațiu de joacă și relaxare pentru copiii internați în spital. Prin crearea acestei săli, sperăm  ca  monotonia să dispară, iar copiii ar putea deveni mai veseli și ar putea comunica mai bine unii cu alții. Pe de altă parte, membrii clubului vor merge lunar în vizită la spital, implicând copiii internați fie în ateliere de educație nonformală, fie în diverse activități recreative (ateliere de pictură, ore de poveste, etc.)  Totul a fost realizat cu sprijinul unor sponsori precum : Fundația ,,NOI ORIZONTURI’’, SC „Elco Business” SRL, SC „Iuly” SRL, SC „Giovani Moco” SRL, SC „Gioconda” SRL, SC „Zinnex” SRL, PFA Filimon Steliana, Stoian Cornel, Popescu Loredana,  Borsa Cosmin și Natrapei Marian, cărora dorim să le mulțumim pe această cale.  De asemenea, mulțumim întregii comunități locale, datorită căreia am reușit să strângem o mulțime de jocuri și jucării’’, ne-a declarat profesorul Moldovan. La evenimentul inaugural au fost prezenți primarul Adrian Teban, managerul Spitalului,  Florin Arion, medicii secției Pediatrie, dr. Dan Gabriel Ardelean și dr.Sava Anamaria ,  directorul și directorul adjunct de la Școala Gimnazială „Singidava”, profesoarele Rozalia Mihu, respectiv Gabriela Lupu, alte cadre didactice ale şcolii, personal al spitalului, copii internați în spital, precum cei 38 de membrii ai Clubului ,,Zâmbiricii norocoși’’. A fost prezentă de asemenea, Ramona Câmpean –coordonator Fundația ,,Noi Orizonturi,, Cluj –Napoca. (C.P.) V.N.

[nggallery id=673]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea