Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Sebeș, parcurile fotovoltaice produc deja energie verde. Ener Rom, investitor și constructor de centrale solare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Județul Alba este o zonă foarte atractivă pentru afacerile cu energie verde – solară. După ce, în ultimii ani, zeci de proiecte au primit avizul e mediu pentru începerea investițiilor, recent, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat construirea unui parc fotovoltaic pe raza municipiului reședință de județ.

Despre o parte dintre investițiile deja realizate, sau în curs de implementare, de pe raza județului nostru, am vorbit mai pe larg într-un articol recent.

Unul dintre puținele parcuri fotovoltaice din județul Alba care produc deja energie verde se află la Sebeș.

Este vorba despre Parcul Fotovoltaic GMC Transporti din Sebes cu o capacitate de 3,5 MWp. Ulterior acest proiect a fost divizat in 4 parcuri fotovoltaice, investitii facute de 4 societati comerciale diferite (Ener Rom SRL – 1 MWp, GMC Transporti SRL – 1 MWp, Duplo Solar SRL – 1 MWp si Hugo Solar SRL – 0.5 MWp)
Doua dinte ele ( Ener Rom SRL – 1 MWp si GMC Transporti SRL – 1 MWp) sunt deja finalizate iar din data de 1 iulie 2013, au început  să producă energie electrică, iar Ener Rom SRL mai are instalat pe invelitoarea halei din Sebeș o instalație de generare cu panouri fotovoltaice de 0,45 MWp pusă in funcțiune din 1 noiembrie 2012..

Ener Rom SRL, pe langa calitatea de investitor este constructor de Parcuri Fotovoltaice. Astfel că oricine din județ dorește să înceapă o afecere în domeniul energiei verzi, are la dispoziție toate condițiile: consultanță, exemple, producători, șamd.

Până în 2020, România şi-a asumat că 38 % din energia livrată consumatorilor finali va fi din surse regenerabile, în prezent aflându-ne la un procent puţin peste un sfert din cel asumat. Altfel spus, potenţialul pieţei este încă extrem de ridicat. Totuşi, în România, potrivit raportului de monitorizare a sistemului de promovare a E-SRE (n.red. energiei din surse regenerabile) în anul 2011, publicat în iunie 2012 de ANRE, cea mai mică cotă din volumul de energie preluat în Sistemul Energetic Naţional (SEN) provine din energia solară.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer din Zlatna, prins la volan cu ”alcool la bord”: S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un șofer de 57 de ani, din Zlatna, a fost depistat de polițiști la volanul mașinii, cu o alcoolemie de 0,67 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Citește și: Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

La data de 30 noiembrie 2023, în jurul orei 02.00, polițiștii și Zlatna au depistat un bărbat de 57 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Suseni, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,67 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare