Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La mulți ani Garda Apulum! Sute de fani prezenți în Cetatea Alba Carolina la ultima reprezentație din acest sezon

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câteva sute de localnici și turiști au participat duminică, 18 octombrie, la ultima reprezentație din acest sezon a trupei de reenactori albaiulieni – un proiect demarat în urmă cu trei ani și devenit poate cel mai de succes brand al Cetății Alba Carolina.

Este vorba despre voluntarii care dau viață Legiunii XIII Gemina, Lupilor Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis, grupate sub titulatura de Garda Apulum.

Garda Apulum spectacol aniversar

Evenimentul de astăzi, care marchează împlinirea a trei ani de la lansarea oficială a Gărzii Apulum, vorbește de la sine despre cum s-a format la Alba Iulia cea mai profesionistă trupă de reenactement istoric din România.

În cei trei ani de activitate, Garda formată din voluntari și coordonată de specialiști în istorie din cadrul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, și-au câștigat renumele și aprecierea în cadrul a zeci de evenimente organizate atât în țară cât și în străinătate.

 

”Tocmai de aceea în acest moment putem susține că acest proiect a devenit un brand al orașului, foarte mulți turiști venind special la Alba Iulia pentru a asista la reprezentațiile pe care Garda Apulum le-a susținut în fiecare vineri, din mai până în septembrie. De amintit că inițierea acestui proiect se datorează Muzeului Național al Unirii, iar cei care dau viață legionarilor romani, războinicilor daci, gladiatorilor și dansatoarelor sunt voluntari albaiulieni”, sunt de părere coordonatorii proiectului.

 

Promovând importantul patrimoniu antic al orașului Alba Iulia și al județului Alba, Garda Apulum este direct implicată și în organizarea a doua dintre cele mai importante evenimente de reconstituire antică din România, Festivalul Cetăților Dacice și Festivalul Roman Apulum.

[nggallery id=1137]

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Asociației Culturale pentru Istorie Vie, S.C. Elit SRL și Societatea de Transport Public Alba Iulia. (BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea la o locuință situată pe strada Azur, din Alba Iulia. Au intervenit pompierii. Citește și: Update VIDEO | INCENDIU în localitatea Scărișoara: O cabană a luat foc. Intervin pompierii din Câmpeni Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervinecu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea