Rămâi conectat

Sport

FOTO: La Galda de Jos, „Industria-i echipă bună…”! | Formaţia-revelaţie din Liga a 3-a a depăşit deja punctajul din cele două părţi ale sezonului precedent

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos, o echipă cu un buget de 70.000 de euro se poziţionează pe locul al treilea al Seriei a 5-a din Liga a 3-a, la un punct de liderul Avântul Reghin, după un parcurs remarcabil în primele 8 etape.

Industria Galda - Sanatatea Cluj 21În vara anului trecut, după accederea în premieră în eşalonul terţ a fost lansat imnul echipei găldene, referenul cântecului, „Industria-i echipă bună…” fiind sugestiv pentru ceea ce se petrece, fotbalistic vorbind, la Galda de Jos în acest moment. Cu 18 puncte strânse în primele 8 runde ale actualului sezon elevii lui Paul Ciucă au depăşit deja punctajul realizat în cele două părţi ale campionatului precedent (16 puncte în turul 2014/ 2015, respectiv 17 strânse în retur). Mai mult, Industria se poziţionează în prezent pe locul al treilea în seria a V-a, la un punct de liderul Avântul Reghin, fiind rost de şanse pentru o promovare de senzaţie în Liga a 2-a. Şi vorbim despre un club înfiinţat abia acum trei ani, cu un buget modest (cel mai mic dintre cele trei conjudeţene din Liga a 3-a), care însă bate la porţile celei de-a doua scene fotbalistice. În scurta-i existenţă Industria a devenit mândria comunei cu aproximativ 4500 de locuitori, bifând două promovări succesive, în Liga a IV-a (2013) şi Liga a 3-a (2014).

*Buget modest, aproximativ 70.000 de euro

Cu fotbalişti plătiţi numai jumătate de an, cât durează sezonul şi jucători care şi-au găsit aici liniştea după ce nu s-au „acomodat” Industria Galda de Jos - CS Ghiroda 14în altă zări (Frenţiu, Cr. Kilin, Al. Man, A. Câmpean – Cugir, sau „vedeta” locală Cernea, la Baia Mare), altătri de juniori de la Unirea Alba Iulia, Industria are un buget rezonabil, aproximativ 300.000 de lei (circa 70.000 de euro), întinzându-se doar cât îi este plapuma. „Fotbalul reprezintă un mod prin care Galda de Jos devine cunoscută în Ardeal şi pot spune că sunt mândru de realizările acestei echipe. Bugetul este asigurat de Consiliul local, alături de sponsori privaţi şi este unul decent. Încercăm să jucăm cât mai bine, dar trebuie să fim realişti, nu avem forţă financiară pentru Liga a 2-a”, a comentat modest primarul Romulus Raica.

*Revelaţia din Galda de Jos

Pe banca echipei-revelaţie aflată la al doilea sezon în Liga a 3-a se regăseşte, din toamna anului 2014, energicul antrenor Paul Ciucă (ce activează şi la Viitorul Spicul Daia Română în Liga a IV-a). „Obiectiv vorbind, nu ne aşteptam la un asemenea parcurs. Trăiesc o împlinire şi o satisfacţie continuă, o perioadă ce i-o doresc oricărui antrenor”, a menţionat Paul Ciucă (35 de ani). Acesta a găsit şi explicaţiile rezultatelor excelente, fixându-şi obiectivul pentru finalul turului. „Contează experienţa Industria Galda - Sanatatea Cluj 19acumulată, încrederea jucătorilor în propriile calităţi şi valoarea juniorilor aduşi. Noi ne propunem să creăm panică la Galda şi cel mai frumos ar fi ca în acest an să jucăm un derby pentru locul întâi”, a încheiat Ciucă, ce dispune de un lot format exclusiv cu jucători din Alba.

*„Panică la Galda, putem fi noua Pojorâta!”

La Industria cuvântul de ordine rămâne realismul, chiar dacă se ţes vise. „La echipă este o atmosferă extraordinară, ne-am depăşit condiţia şi ne bucură faptul că suntem acolo sus, sperând să prelungim această euforie cât de mult posibil. Trăim un moment extraordinar, dar hai să ne vedem lungul nasului. Promovarea este dificil de realizat, întrucât condiţiile financiare nu ne permit”, a spus preşedintele Marcel Georgiu (46 de ani). Mesajul celor ce duc greu pe gazon este transmis de „căpitanul” Claudiu Haiduc (25 de ani). „Noi jucătorii am lansat un slogan în vestiar în această perioadă: «Panică la Galda!». Nu avem buget, dar încercăm să evoluăm cât putem mai bine. Am reuşit această serie deloc anticipată prin ambiţie şi dăruire. Ne dorim să trăim un derby pentru fotoliul de lider şi ne gândim că dacă la Pojorâta s-a putut, de ce nu ar fi posibilă o asemenea realizare şi la Galda”, a adăugat fundaşul Claudiu Haiduc, ce are experienţa a altor două promovări în Liga a 3-a, cu Europa Alba Iulia (2012) şi Industria Galda de Jos.

Nou-promovata Bucovina Pojorâta din comuna suceveană ce face senzaţie în Liga a 2-a şi a învins recent Rapidul de Giuleşti reprezintă modelul ce poate fi urmat la Galda din punct de vedere fotbalistic. Şi ca să încheiem în ton muzical, “Până vara viitoare” (Jo feat Randi), se poate fredona încontinuu “Industria-i echipă bună…” şi “Panică la Galda”… Porţile Ligii a 2-a sunt deschise…

[nggallery id=1152]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

După 16 ani, fotbalul din „Mica Romă” bate la porțile eșalonului terț: CIL Blaj, campioana din Alba, dublă de baraj pentru promovare cu ACSM Codlea (Brașov)

Dan HENEGAR

Publicat

în

După 16 ani, fotbalul din „Mica Romă” bate la porțile eșalonului terț: CIL Blaj, campioana din Alba, dublă de baraj pentru promovare cu ACSM Codlea (Brașov) CIL Blaj, campioana județului Alba, are dublă de promovare cu ACSM Codlea (Brașov), turul, în deplasare, duminică, 16 iunie, de la ora 18.00, iar returul în 23 iunie, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea