Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. La doar șase ani, Alexandru Macalet, din Alba Iulia, a câștigat un turneu de șah pentru copii sub zece ani, la Deva

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tot mai multi copii albaiulieni incearca sa calce pe urmele lui Mihnea Costachi, elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, care la 17 ani are un palmares sahist international remarcabil si care saptamana trecuta a facut un pas important spre selectia in echipa nationala de seniori, fiind invitat in premiera de Federatia Romana de Sah sa participe la un cantonament de pregatire alaturi de cei mai buni sahisti ai tarii.

Nu putini dintre copii invata miscarile pieselor pe tabla cu 64 de patratele inainte sa invete alfabetul, insa acest lucru nu ii impiedica sa obtina primele succese inca de la varste foarte mici, daca sunt pasionati de sportul mintii, se pregatesc cu seriozitate si joaca regulat in compania unor adversari mai experimentati.

Turneul organizat in acest weekend la Deva si la care au participat copii din judetele Alba, Caras Severin, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu si Timis a fost un nou prilej pentru tinerii sahisti albaiulieni sa se faca remarcati.

In varsta de doar 6 ani, Alexandru Macalet a fost revelatia turneului de copii nelegitimati sub 10 ani, castigand toate cele 5 partide jucate impotriva unor adversari mult mai mari in varsta decat el si ocupand solitar primul loc in clasament! O evolutie foarte buna a avut-o si colegul sau de pregatire Razvan Medrea (7 ani), clasat pe locul 5, cu o singura infrangere in 5 jocuri. Cei doi copii studiaza sahul sub indrumarea maestrului FIDE Marius Ceteras, Alexandru fiind la prima sa participare intr-un concurs de sah, in timp ce pentru Razvan a fost a doua participare intr-o competitie sahista.

De notat si evolutia buna a mult mai experimentatului junior sebesan Ianis Tarciuc (11 ani), clasat pe locul 4 la categoria juniori legitimati sub 18 ani.

Urmatoarea competie juvenila la care vor participa tinerii sahisti albaiulieni va fi Trofeul Lions de la Cluj-Napoca, ale carui sectiuni sunt programate in diverse zile din intervalul 1-5 iunie.

[nggallery id=3962]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate În perioada 23-24 aprilie 2024, sub egida ROADPOL, polițiștii rutieri din județul Alba au efectuat activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane și de marfă. În acest context, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea