FOTO. La Cugir s-a dat startul manifestărilor dedicate ”Zilei Internaționale a Romilor”

Astăzi, 10 aprilie, la Cugir s-a dat startul manifestărilor dedicate ,,Zilei Internaționale a Romilor”, eveniment care se desfășoară pe o perioadă de patru zile, susținut de Primăria Cugir, Casa de Cultură, Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) și instituțiile școlare din oraș.

Începând cu ora 15.00, la sala de festivități ,,Baia Socială” situată în cartierul ,,George Coșbuc”, s-a desfășurat un spectacol cultural artistic susținut de 45 de copii din cadrul cercului de fanfară și membri ai grupului de dans tradițional. Manifestarea demarată cu două zile mai târziu (având în vedere sărbătorile pascale) a constituit un bun prilej pentru copiii de etnie romă să-și etaleze calitățile de interpreți vocali și instrumentiști deosebiți, dar și de buni dansatori.

La eveniment au luat parte ca invitați: primarul Adrian Teban, respectiv viceprimarul Călin Furdui, reprezentanți ai SPAS Cugir, șeful Poliției Locale, Horațiu Găldău, colaboratori și voluntari din localitate. Cu acest prilej, edilul șef al Cugirului i-a felicitat pe toți cei prezenți la eveniment, cu prilejul ,,Zilei Internaționale a Romilor”, pe tinerii artiști pentru prestația lor artistică deosebită, dar și pe organizatorii care au pregătit această frumoasă activitate.  Primarul a folosit  prilejul de a le adresa un îndemn copiilor de etnie romă de a merge la școală, de a învăța și a se pregăti cât mai bine, cu mesajul de a-i convinge pe părinții lor să-i lase să frecventeze cursurile, astfel încât după școală să-și poată croi un drum în viață. Potrivit asistentului social, Cristi Roman, în perioada următoare, tinerii romi vor organiza activități, după următorul program:

– Miercuri 11 aprilie, ora 12.00.  Terenul de sport Școala Gimnazială ,,Singidava” (localul de pe str.Ghe. Asachi):

– Minicampionat de fotbal între elvii școlilor gimnaziale din Orașul Cugir: Școala Gimanzială ,,Singidava” (13participanți); Școala Gimanzială ,,Iosif Pervain” (10 participanți;) Școala Gimanzială nr. 3 Cugir (10participanți).

– Vizionare film în cadrul Centrului de Asistență Comunitară/Baia Socială (ora 17.00).

– Miercuri, 11 aprilie, ora 08.00:  Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir. Dezbatere:  ,,Combaterea stereotipurilor în rândul elevilor”. Activitatea presupune expunerea unui stereotip privind romii, pe marginea căruia se vor expune păreri pro și contra .

– Miercuri și joi, de la ora 11.00: Dezbatere ,,Combaterea stereotipurilor în rândul elevilor”.Colegiul Tehnic ,,I.D.Lăzărescu” și Colegiul Național ,,David Prodan

-Vineri, 13 aprilie, ora 12.00. Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir: Dezbatere: ,,Provocări privind integrarea socială a romilor în contextul dinamicii societății românești contemporane”.

       – Ora 16.00. Teren sintetic Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir: Fotbal: Reprezentante echipe din Cugir și Sebeș.

   (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Ministratie 10 aprilie 2018 at 21:19

Bravo mai ! Super tare !

anonim 11 aprilie 2018 at 9:36

Mai vrem niste drepturi! Obligatiile e pentru romani!
Cand ni se mai mareste hajutorul soceal?

dolfi 11 aprilie 2018 at 13:54

Haoleo mo! Cum hadica obligatii mo? Obligatiile e pentru fraierestenii de rumani mo! Noua sa ne da pe degratis pana murim! Sa putem face puradei mo!
Rumanii sa lucre 30 de ani sa-si ieie casa, noua sa ne deie pe degratis!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...