Rămâi conectat
MA-RA-MU

Curier Județean

FOTO: La Cugir, campania de curățenie ”Și mie îmi pasă de orașul meu” strânge tot mai mulți voluntari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îmbunătățirea vremii a dus la intensificarea curățeniei de primăvară în orașul Cugir. Dacă în primele două săptămâni ale campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu”, acțiunile derulate au aparținut exclusiv administrației locale, în cea de a treia săptămână a crescut numărul celor care s-au implicat activ în igienizarea localității.

Spre exemplu, dascălii Școlii Gimnaziale “Singidava” au profitat de orele de dirigenție și sport pentru a le dezvolta elevilor spiritul civic și respectul pentru mediul înconjurător prin două acțiuni de curățenie. Echipați cu saci din plastic și mănuşi, copii au aunat hărtiile, cartoanele și peturile aruncate în spațiile verzi din jurul instituției de învățământ și a grădiniței Voinicel, precum și din parcul de pe Bulevardul Alexandru Sahia, din spațiile verzi ce înconjoară blocul 1 Mai și din zona Zaharie. Au fost implicați peste 100 de copiii din clasele III-VIII, alături de cadrele lor didactice: Directorul instituției Vlasea Floarea, profesoarele Avram Maria, Pascal Daniela, Bran Koller Florina, Delia Niculaș, înv. Ivan Cristina și mediatorul școlar Gabriela Pienar. ,

O acțiune similară au avut și elevii Școlii Gimnaziale “Iosif Pervain” care s-au organizat în două grupe și au ieșit la curățenie în zonele învecinate instituțiilor de învățământ. Cei mici, din clasele a III-a și a IV-a, supravegheați de învățătoarele Rotar Silvia, Neli Mitu și Gabi Filimon au adunat gunoaiele din zona Pieții 1 Mai. Colegii lor mai mari, din clasele V-VIII, îndrumați de profesorii Gheorghe Hăprian, Todea Ioana, Georgescu Delia și Andriuc Aurora au curtățat spațiile verzi din zona Râul Mic. Au fost implicați aproximativ 100 de elevi care au reușit să colecteze de pe domeniul public 40 de saci de gunoi.

Și cartierul Coșbuc a beneficiat de acțiuni de igienizare, aici implicându-se Asociația Cultură si Traditie Rom @ Gal, condusă de Cristi Roman care a reușit să-i mobilizeze pe tinerii din cartier. Curățenia a fost efectuata în zona fiecărui bloc, în special pe zonele cu spațiu verde, tinerii dovedindu-se foarte bine informați cu privire la reciclarea deșeurilor.

În următoarele zile, și-au anunțat participarea la campania de curățenie Asociația “Năsăpiște, Asociația “Lupii Singidavei”, Composesoratul Grăniceresc și Apa CTTA Cugir.

Se pare că cele mai multe acțiuni de igienizare ale localității vor avea loc după data de 1 aprilie, când vor ieși la curățenie elevii Colegiului Național “David Prodan”, Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu”, Școlii Gimnaziale Nr. 3 și Școlii “Ioan Mihu” Vinerea. Tot în ultima săptămână de campani, Ocolul Silvic Săpcea și-a programat activități de curățare a gunoiului de pe str. Serelor.

Este de așteptat ca și asociațile de proprietari și locatari să-și intensifice eforturile de igienizare a zonelor din jurul blocurilor de locuit. Angajații Seviciului Administrarea Domeniului Public au luat legătura cu șefii de scară pentru a afla care sunt necesitățile fiecărei zone. Primăria a pregătit deja câteva sute de bucăți de lemne pentru repararea băncilor stricate, precum și aproximativ 1500 de puieți de buxus și cantității însemnate de seminte de iarbă, care vor ajunge, in mare parte, la locatari.

Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității. Practic, acțiunea conține o componentă educațională puternică ce vizează schimbarea reală a comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Atâta vrema cât există în continuare cetățeni care aruncă gunoaie pe domeniul public, astfel de campanii sunt mai mult decât necesare.

[nggallery id=3635]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun

Alexandra Mates

Publicat

în

Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului)  Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea