Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj au debutat activitățile din cadrul Centenarului UNIRII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul privind sărbătorirea ,,Centenarului României Mari” (1918-2018) a debutat la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, director prof. Ioan Tomoiagă, cu o serie de activități educative destinate preșcolarilor: ,,România-i țara mea!” – videoproiecție despre simbolurile naționale, ,,Drag mi-e jocul românesc!” – învățarea dansului popular și prezentarea acestuia părinților, precum și realizarea unei expoziții cu lucrări practice și artistico-plastice, intitulate ,,Cadouri pentru țara mea”, în cadrul cărora au fost implicate toate cadrele didactice din grădiniță.

Elevii din ciclul primar, clasele a IV-a A și B, coordonați de doamnele învățătoare Furcă Felicia și Hârceagă Adriana au desfășurat un proiect tematic Ziua Națională a României, având ca sursă texte literare, iar elevii din clasele I A și I B, sub îndrumarea învățătoarelor Benchea Neli și Eugenia Bogdan, au realizat o frumoasă hartă a României.

De asemenea, în data de 29 noiembrie 2017, s-a organizat simpozionul închinat Zilei Naționale 1 Decembrie 1918 – ,,Idealul Marii Uniri”, desfășurat în CDI-ul școlii. La această activitate au participant elevii din ciclul liceal, îndrumați de doamnele profesoare: Lucia Efrim, Nistor Denisa și Lauran Mihaela. Au avut loc dezbateri și referate pe această temă, susținute de liceeni, printre care s-au remarcat elevele: Veronica Isailă și Bîrlea Diana, din clasa a XII-a D.

În sala festivă a Colegiului Național ,,I. M. Clain” au fost organizate două expoziții dedicate acestui măreț eveniment din istoria poporului român: prima îi aparține doamnei bibl. Maria Brad ,,Marea Unire oglindită în paginile cărților” și cea de a doua este realizată de domnul prof. Daniel Voina care, în mod armonios, a realizat din lucrările elevilor o horă cromatică, având ca temă simbolul național al tricolorului.

Credem că organizarea unor activități școlare și extrașcolare de Ziua Marii Uniri a românilor, ce au ca scop prețuirea față de simbolurile și însemnele naționale, este imperios necesară în vederea dezvoltării la elevi a sentimentului patriotic și a capacității de a conștientiza și înțelege identitatea culturală națională în interacțiune cu identitatea culturală a Europei și a restului lumii.

Purtător de cuvânt,

Prof. Claudia Oancea-Raica

[nggallery id=4952]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei Victimele infracțiunilor sexuale pot beneficia de un sprijin financiar de până la cinci salarii minime brute, adică suma de 18.500 lei. Pentru a primi acești bani, este necesar ca persoana respectivă să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea