Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: La Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj au debutat activitățile din cadrul Centenarului UNIRII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul privind sărbătorirea ,,Centenarului României Mari” (1918-2018) a debutat la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, director prof. Ioan Tomoiagă, cu o serie de activități educative destinate preșcolarilor: ,,România-i țara mea!” – videoproiecție despre simbolurile naționale, ,,Drag mi-e jocul românesc!” – învățarea dansului popular și prezentarea acestuia părinților, precum și realizarea unei expoziții cu lucrări practice și artistico-plastice, intitulate ,,Cadouri pentru țara mea”, în cadrul cărora au fost implicate toate cadrele didactice din grădiniță.

Elevii din ciclul primar, clasele a IV-a A și B, coordonați de doamnele învățătoare Furcă Felicia și Hârceagă Adriana au desfășurat un proiect tematic Ziua Națională a României, având ca sursă texte literare, iar elevii din clasele I A și I B, sub îndrumarea învățătoarelor Benchea Neli și Eugenia Bogdan, au realizat o frumoasă hartă a României.

De asemenea, în data de 29 noiembrie 2017, s-a organizat simpozionul închinat Zilei Naționale 1 Decembrie 1918 – ,,Idealul Marii Uniri”, desfășurat în CDI-ul școlii. La această activitate au participant elevii din ciclul liceal, îndrumați de doamnele profesoare: Lucia Efrim, Nistor Denisa și Lauran Mihaela. Au avut loc dezbateri și referate pe această temă, susținute de liceeni, printre care s-au remarcat elevele: Veronica Isailă și Bîrlea Diana, din clasa a XII-a D.

În sala festivă a Colegiului Național ,,I. M. Clain” au fost organizate două expoziții dedicate acestui măreț eveniment din istoria poporului român: prima îi aparține doamnei bibl. Maria Brad ,,Marea Unire oglindită în paginile cărților” și cea de a doua este realizată de domnul prof. Daniel Voina care, în mod armonios, a realizat din lucrările elevilor o horă cromatică, având ca temă simbolul național al tricolorului.

Credem că organizarea unor activități școlare și extrașcolare de Ziua Marii Uniri a românilor, ce au ca scop prețuirea față de simbolurile și însemnele naționale, este imperios necesară în vederea dezvoltării la elevi a sentimentului patriotic și a capacității de a conștientiza și înțelege identitatea culturală națională în interacțiune cu identitatea culturală a Europei și a restului lumii.

Purtător de cuvânt,

Prof. Claudia Oancea-Raica

[nggallery id=4952]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea