FOTO. La Ciugud, una dintre cele mai apreciate comune din România, prin grija APA CTTA Alba, locuitorii inhalează 24 din 24 mirosul incompetenței și indolenței
La Ciugud, una dintre cele mai apreciate comune din România, prin grija APA CTTA Alba, locuitorii inhalează 24 din 24 mirosul incompetenței și indolenței.
Ca de obicei, noi romanii, punem carul inaintea boilor. Or fi extraordinare drumurile pe camp, o fi grozava eoliana, nimeni nu spune ca pistele de biciclete nu sunt unde ar trebui sa fie, dar ne gazati, fratilor! Pe scurt, de la preluarea statiei de epurare construita de primarie, Apa CTTA a introdus un sistem de exploatare personalizat prin care fiecare locuitor din vecinatea statiei de epurare sa fie… epurat. Curat-murdar, nu?
Calculele celor care locuiesc aici sunt foarte simple: in anii de exploatare ai stației de epurare de către primărie a fost bine, dar după preluarea ei de către “experți”, binele dă pe afară.
În plină secetă, canalele de gardă sunt pline de apă rezultată din procesul tehnologic, apă teoretic nepurtatoare de odoruri, cand e stiut ca singurul loc in care acestea ar trebui sa se deverseze este raul Mures, prin conducte subterane. Și miros insuportabil care scoate în stradă, indiferent de momentul zilei, oameni nemultumiti care cauta raspunsuri.
Din diverse relatări se conturează ideea ca un anume motor utilizat la deshidratarea namolului grosier nu este folosit din ratiuni de costuri ridicate. Si cadrul exterior stației lasă de dorit. Vegetația a devenit luxurianta, solul fiind îmbogățit substanțial și iarba tăiată ocazional. De asemenea, apa care ajunge constant la suprafata solului ar trebuie sa fie o excepție de supraplin, nu o obișnuință. Apa CTTA neaga acest aspect, dar nu are nici pana azi o solutie care sa aduca lucrurile nu mai departe de doi ani in urma, cand asemenea probleme nu erau nici macar imaginate, cu atat mai putin mirosite. La propriu.
Cu alte cuvinte, intr-un demers puternic romanesc, mai binele, imaginat cand s-a construit noua statie de epurare, s-a dovedit cel mai mare dusman nu doar al binelui ci si al sanatatii fiecarui locuitor care traieste in cartierul nou, “rezidential” al Ciugudului. Si inhaleaza 24 de ore din 24, 7 zile din 7, mirosul incompetentei si indolentei unor “primate”- fericiti beneficiari de prime astronomice, prea ocupati sa numere incasarile ca sa mai aiba timp sa isi faca si treaba pentru care sunt platiti si pentru care taie facturi nu tocmai mici.
Primele luate de cei de la APA CTTA ar acoperi, inzecit, costul unei măști de gaze pentru pentru fiecare locuitor sau, mai bine, utilizarea in parametri corespunzatori a echipamentului. In schimb, vina este aruncata de la o instituie la alta, intr-un ping- pong care nu intereseaza pe nimeni si nu ajuta cu nimic, atat timp cat problema e inca acolo iar mirosul acopera toata zona.
Imaginile exemplifica nemultumirea locuitorilor din zona. La capitolul epurare, Ciugudul are centura neagra cu cinci Dani. Probabil, soluția ar fi fonduri prin care s-ar putea achiziționa un odorizant uriaș amplasat langa eoliana. Decât în cartea mirosurilor, mai bine în cartea recordurilor.
Un fleac, ne-ați epurat!
Un grup de cetățeni ai celei mai apreciate comune din România
[nggallery id=6042]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Cum a ajuns oița Ziggy din jucăria unei fetițe, mascota unui oraș, fotografiată cu politicieni, personalități importante și artiști din toată România
Cum a ajuns oița Ziggy din jucăria unei fetițe, mascota unui oraș, fotografiată cu politicieni, personalități importante și artiști din toată România Pe Cosmin Székely și oița de pluș Ziggy îi cunoaște toată lumea. Prea puține persoane sunt în județ care să nu fi văzut pozele în care mascota apare alături de personalități importante sau […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată