// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. La Ciugud, una dintre cele mai apreciate comune din România, prin grija APA CTTA Alba, locuitorii inhalează 24 din 24 mirosul incompetenței și indolenței

La Ciugud, una dintre cele mai apreciate comune din România, prin grija APA CTTA Alba, locuitorii inhalează 24 din 24 mirosul incompetenței și indolenței.

Ca de obicei, noi romanii, punem carul inaintea boilor. Or fi extraordinare drumurile pe camp, o fi grozava eoliana, nimeni nu spune ca pistele de biciclete nu sunt unde ar trebui sa fie, dar ne gazati, fratilor! Pe scurt, de la preluarea statiei de epurare construita de primarie, Apa CTTA a introdus un sistem de exploatare personalizat prin care fiecare locuitor din vecinatea statiei de epurare sa fie… epurat. Curat-murdar, nu?

Calculele celor care locuiesc aici sunt foarte simple: in anii de exploatare ai stației de epurare de către primărie a fost bine, dar după preluarea ei de către “experți”, binele dă pe afară.

În plină secetă, canalele de gardă  sunt pline de apă rezultată din procesul tehnologic, apă teoretic nepurtatoare de odoruri, cand e stiut ca singurul loc in care acestea ar trebui sa se deverseze este raul Mures, prin conducte subterane. Și miros insuportabil care scoate în stradă, indiferent de momentul zilei, oameni nemultumiti care cauta raspunsuri.

Din diverse relatări se conturează ideea ca un anume motor utilizat la deshidratarea namolului grosier nu este folosit din ratiuni de costuri ridicate. Si cadrul exterior stației lasă de dorit. Vegetația a devenit luxurianta, solul fiind îmbogățit substanțial și iarba tăiată ocazional. De asemenea, apa care ajunge constant la suprafata solului ar trebuie sa fie o excepție de supraplin,  nu o obișnuință. Apa CTTA neaga acest aspect, dar nu are nici pana azi o solutie care sa aduca lucrurile nu mai departe de doi ani in urma, cand asemenea probleme nu erau nici macar imaginate, cu atat mai putin mirosite. La propriu.

Cu alte cuvinte, intr-un demers puternic romanesc, mai binele, imaginat cand s-a construit noua statie de epurare, s-a dovedit cel mai mare dusman nu doar al binelui ci si al sanatatii fiecarui locuitor care traieste in cartierul nou, “rezidential” al Ciugudului. Si inhaleaza 24 de ore din 24, 7 zile din 7, mirosul incompetentei si indolentei unor “primate”- fericiti beneficiari de prime astronomice, prea ocupati sa numere incasarile ca sa mai aiba timp sa isi faca si treaba pentru care sunt platiti si pentru care taie facturi nu tocmai mici.

Primele luate de cei de la APA CTTA ar acoperi, inzecit, costul unei măști de gaze pentru pentru fiecare locuitor sau, mai bine, utilizarea in parametri corespunzatori a echipamentului. In schimb, vina este aruncata de la o instituie la alta, intr-un ping- pong care nu intereseaza pe nimeni si nu ajuta cu nimic, atat timp cat problema e inca acolo iar mirosul acopera toata zona.

Imaginile exemplifica nemultumirea locuitorilor din zona. La capitolul epurare, Ciugudul are centura neagra cu cinci Dani. Probabil, soluția ar fi fonduri prin care s-ar putea achiziționa un odorizant uriaș amplasat langa eoliana. Decât  în cartea mirosurilor, mai bine în cartea recordurilor.

Un fleac, ne-ați  epurat!

Un grup de cetățeni ai celei mai apreciate comune din România

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la FOTO. La Ciugud, una dintre cele mai apreciate comune din România, prin grija APA CTTA Alba, locuitorii inhalează 24 din 24 mirosul incompetenței și indolenței

 1. Apocalipsa lui Rika 28.08.2018 la 8:22

  E din cauza ca se iau salarii mari si prime mari de bulangii de directori !!! plin in firma de pnl-listi rude si cunostinte…

  Ce cauta nevasta lui dumitrel la resurse umane ? si dumitrel la cja ? nu e cumva conflic de interese ? dna doarme ? jos dumitrel si hava !

 2. SS 28.08.2018 la 9:37

  Vezi ca șeful de la Apa CTTA vine de la PSD !!!

  • povestea 29.08.2018 la 17:41

   Vezi prostanacule ca tot ce tine de primaria Aba Iulia sau CJ vine de la PDL si nu de la psd fraiere !

 3. Dumitru 28.08.2018 la 12:07

  Am intrebat pe cineva din Germania daca platesc facturi pentru apa de ploaie. Mi-a ras in nas. Am platit 60 lei apa de ploaie pentru un imobil unde nu locuieste nimeni de 2 ani.

  • Apocalipsa lui Rika 28.08.2018 la 15:17

   Voteaza hava penalu si dumitrel penalu si vei plati in continuare !

   Alba e condusa de penalii ce va fura din taxe si inpozite platite…

 4. Nn 28.08.2018 la 19:19

  Semneaza un grup de cetateni membrii PSD.

 5. Nemultumit 29.08.2018 la 10:03

  Peste tot cand se vorbeste de Ciugud se promoveaza “pista de biciclete” este doar scurgerea. O pista de biciclete are marcaje, scurgerea nu are. Dar ce bine suna “avem pista de biciclete”….Tipic romanesc, se promoveaza minciuna.