Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: La Câmpeni și Bistra, proteste împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această duminică au avut loc la Bistra și la Câmpeni alte două proteste ale moților împotriva proiectului minier de la Roșia Montană care prevede extragerea aurului cu cianuri de către firma canadiană.

Primul protest s-a desfășurat la Bistra începând cu ora 13 și a durat aproximativ o oră și jumătate, iar cel mai mare a avut loc ca de obicei în Câmpeni începând cu ora 16 și care a durat peste 2 ore,  în total participând câteva sute de moți.

La protestul de la Câmpeni au participat și câțiva membri marcanți ai Astrei în frunte cu președintele Dumitru Acu, cel care a transmis protestatarilor că asociația pe care o conduce s-a declarat în urmă cu ceva timp împotriva acestui proiect minier. Totodată a fost anunțată și salutată poziția Casei Regale a României care s-a pronunțat de asemenea împotriva proiectului.

În timpul mitingului, protestatarii au întocmit liste cu semnături pentru includerea sitului de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, astfel încât localitatea să nu poată primi avize pentru demararea proiectului minier.

Pe înserate, protestatarii au plecat în marșul pe străzile orașului strigând „Uniți, salvăm Roșia Montană!”, „Uniți, salvăm Munții Apuseni!”, „Afară cu RMGC din țară!” iar la întoarcere, înainte de sfârșitul protestului, au putut viziona un film documentar străin care prezintă într-o poziție defavorabilă proiectul minier propus de firma canadiană.

Autor & foto: Ovidiu Culda, corespondent ziarul „Unirea”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea