FOTO: La Alba Iulia s-a lansat campania ”Întreabă-l pe Ponta!” – iniţiată şi susţinută de Organizațiile de femei ale PDL și PNL Alba

ACL Alba a lansat vineri, 19 septembrie 2014, campania ”Întreabă-l pe Ponta!”, iniţiată şi susţinută de OFPDL Alba şi OFL Alba, ce are drept scop conştientizarea populaţiei cu drept de vot din judeţ asupra neîmplinirilor şi nereușitelor social-politice ale actualului guvern condus de Victor Viorel Ponta  –  candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

Mesajul campaniei va fi comunicat prin Organizațiile de femei ale celor două partide care beneficiază și de sprijinul activ al organizaţiilor de tineret, în locaţii cu un grad de tranzitare maxim şi în anumite intervale orare.

ELIT

Invităm pe această cale populaţia cu drept de vot şi nu numai, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, toate categoriile sociale dezavantajate: şomeri, persoane care beneficiază de servicii sociale, de servicii de sănătate publică, de servicii educaționale necorespunzătoare, persoane cu nevoi  speciale, persoane fără locuinţă, persoane aflate în zone monoindustriale ale căror locuri de muncă au fost desfiinţate, întreprinzători etc să işi exprime nemulţumirile în scris pe fluturaşii de la standurile mobile, pe adresa de e-mail: intreabalpeponta@yahoo.com sau pe Facebook: Intreaba-l Pe Ponta! Lansăm această campanile de aici, de la Alba Iulia, pentru că ne îngrijorează deteriorarea permanentă a calității vieții românilor”, a spus Rodica Andronescu, președinta OFPDL Alba.

Vrem să inițiem această campanie dinspre Organizația de femei, dar credem că va fi îmbrățișată de întreaga organizație pentru că ceea ce se va întâmpla la capătul campaniei va fi o listă a neajunsurilor pe care guvernarea Ponta ne-o lasă în brațe și o listă de soluții pe care o guvernare ACL și un guvern pe care președintele Iohannis l-ar putea învesti, ar putea fi aduse”, a declarat Oana Badea, vicepreședinte al PDL Alba.

La sediul PDL Alba, strada Basarabiei, nr.3, Alba Iulia a fost amplasată o căsuţă poştală care va prelua mesajele şi întrebările adresate lui Victor Ponta, primele întrebări fiind puse chiar de lideri ai ACL Alba – Mircea Hava, Ion Dumitrel, Dan Coriolan Simedru și, bineînțeles, de reprezentantele Organizațiilor de femei – Rodica Andronescu, Oana Badea și Alina Hărăguș.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Vă asigurăm, că vom face toate demersurile necesare pentru ca întrebările şi nemulţumirile dumneavoastră să ajungă la Ponta şi cu această ocazie vom încerca să aflăm cât mai multe răspunsuri, iar, dacă  Ponta nu le are, le vom găsi noi, reprezentanții Alianței Creștin Liberale!”, a mai spus Rodica Andronescu.

Vă prezentăm mai jos mesajul pe care Oana Badea dorește să-l transmită cetățenilor județului cu ocazia demarării acestei campanii:

Ești român? Întreabă-l pe Ponta de ce minte! De ce te minte? Merită să îl întrebi atunci când vine în vizitele sale festiviste prin țară, când singurul lucru cert este acela că toacă banii colectați din taxele și impozitele românilor.

Întreabă-l pe Ponta de ce permite subfinanţarea educaţiei naționale deși a susținut contrariul până la preluarea guvernării. Legea Educaţiei Naţionale acorda un procent de 6% din PIB pentru educaţie, în timp ce prin bugetul pentru anul 2014, pe hârtie, se acordă doar 3,1% din PIB. Execuția bugetară tinde a fi sub 3 % din păcate.

Ești părinte? Întreabă-l pe Ponta ce șansă are copilul tău să nu facă parte din cei 17,4 % tineri care părăsesc timpuriu sistemul de educație atâta timp cât unul din doi copii români este supus riscului sărăciei și excluziunii sociale. Întreabă-l de ce este mai interesat de îngroșarea rândurilor celor asistați social și nu a celor care își decid singuri soarta. Întreabă-l de ce în premieră manualele copilului tău din clasa I și a II-a nu au ajuns la elevi. Asta dacă vorbim numai despre scandalul manualelor noi, dar trebuie să vorbim la fel de mult și despre dreptul tuturor elevilor de liceu de a primi manuale gratuit.

Ești elev sau părinte, întreabă-l pe Ponta de ce a legiferat decontarea parţială a navetei elevilor prin modificarea prevederilor legale ce permiteau decontarea integrală. De ce a luat din bugetul destinat elevilor și cui a dat acești bani?

campanieEști elev, părinte, sau dascăl? Întreabă-l pe Ponta de ce, în premieră, din 2012, Guvernul său a dat putere discreționară ISJ-urilor pentru a aproba clase peste efectiv. De ce a modificat legea astfel încât la nivelul școlii să nu mai existe nicio pârghie pentru a se opune creșterii efectivelor dintr-o grupă sau clasă?

Ești dascăl? Întreabă-l pe Ponta de ce reducerea normei pentru cei cu 25 ani vechime și grad I e cea mai mare păcăleală? De ce se face la cerere și dacă soliciți ore suplimentare prima dată se reîntregește norma și apoi beneficiezi de ore suplimetare? Pentru că nu asta a susținut până la preluarea guvernării. De ce dirigenția a fost cuprinsă în norma didactică? Mai este legală indemnizația de 10% pentru activitatea specifică diriginților în aceste condiții? Ce garanții au dascălii că la un eventual control al Curții de Conturi nu vor fi obligați să returneze banii primiți?

Ești dascăl? Întreabă-l pe Ponta cui folosește politizarea C.A. al școlii urmare a Ordonanței 49? C.A. al unităților de învățământ poate decide orice vrea politicul devenind o scenă pentru abuzuri pe bani publici – hotărârile se pot lua și cu 2/3 din jumătate plus unu prezenți? Cui folosește politizarea școlii în spirit PSD-ist? Întreabă-l astăzi dacă știe că toate C.A. din școli sunt ilegal constituite? Întreabă-l pe juristul Ponta!

Ești român? Întreabă-l pe Ponta de ce minte? De ce te minte? Învață-l tu, că adevărul și nu minciuna înseamnă mândria de a fi român”.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

padureanu 19 septembrie 2014 at 21:12

E un farieseism total în demersul marilor doamne ale politicii judeţene, Andronescu şi Badea. Înainte demersului, ar fi trebuit să se privească în oglindă, dar mai ales să privească realităţile pe care domniile lor le-au generat. Când nu eşti capabil să generezi decât istericale şi tupeu nemărginit, când profesional n-ai confirmat niciodată, când intelectual nu te-ai afirmat prin nimic, e jalnic. Le invit pe cele două doame să meargă la preot pentru spovedanie. E singurul lucru onest pe care mai pot să-l facă cu bietele lor conştiinţe terfelite de timp şi politică. Succes. Nu uitaţi, cofesiunea e sinceritate, iar canonul obligatoriu.

soimul de munte 19 septembrie 2014 at 23:17

de ce sa mearga doamnele la popa? ca popa le spune la partid ce declara ele la spovedanie ! intrebari pentru ponta ar fii- despre presedintele pe care-l aleg, trebuie sa stiu cit mai multe:
1. cine-i tatal lui ? despre mama naum si bunicul din partea mamei, se cam stie, dar nici o vorba despre taticu’
2. cum ramine cu plagiatu ? il pune pe liviu pop ministru educatiei pentru serviciile aduse?
3. ce va face cu exploatarea de la Rosia Montana ?
4. cine din strainatate va sta cu el de vorba dupa plagiat+ lovitura de stat+ barbile zilnice ?
5. in ce judete NU traieste usl ?
6. cite taxe noi se vor infiinta intre 2015 si 2019?
7. ce a cautat in realitate prin Paris cind a dormit aparent prin gari ?
8. cind va pune in aplicare total protocolul semnat cu dogaru si ai lui privind desfiintarea ani si dna?
9. de ce si-a permis scoaterea steagului UE din incinta in care s-a intilnit cu chinezii ?
10. cum si-a permis sa ciunteasca Imnul National doar sa nu se pronunte numele ”Traian” ?
11. cite dintre deciziile lui sint luate de baronii locali ?
12. ce impresie crede ca face pe plan intern si international cind se aliaza pe fata cu baronii fanfaroni arestati sau in curs de cercetare penala si cind critica justitia pentru acest fapt ?

un cetatean 20 septembrie 2014 at 14:07

Soimule, ai pus degetul pe rana… Pacat ca n-o sa te asculte nimeni… sau prea putini…

catre soimu 21 septembrie 2014 at 15:08

Jud Alba sub Dumitrel (PDL)
Conform Eurostat azi
– locul 1 la somaj in regiunea Centru
– ultimul loc la judete din regiunea centru ca nr de turisti si grad de ocupare
– primul loc in regiunea centru ca bolnavi de cancer
– primul loc in regiunea centru privind starea proasta a drumurilor….
…..mai citeste si tu….si ce vrei inca 8 ani cu ei???ce criterii ai tu?

bebe 22 septembrie 2014 at 9:03

corect si documentat ceea ce spui, insa ce legatura are ce a zis ala cu contraperformanta primarilor din judet ? faptul ca judetul a fost napastuit cu antitalente manageriale nu justifica aducerea intregii tari la acelasi nivel

un ardelean 21 septembrie 2014 at 15:51

@catre soimu Exact ! Da`….sunt „problemele” judetului Alba ….hat…. din vechime ! De sute de ani dom`le ! Pe ici – colo, in timp si numa` datorita unor primari cu adevarat gospodari si indiferent de politica ….s-a mai schimbat cate ceva. Norocu` …a dat peste oamenii din acele locuri, ca au ales corect ! Da` in rest…..suntem situati exact in „coada” plutonului” ! Chiar daca „sefii” judetului de peste 8 ani arata …foarte fericiti in poze, punandu-si (probabil !!!) intrebarile alea ale femeilor din judet !

colonelu' gogu 22 septembrie 2014 at 10:04

doamnele astea cam trecute faceau mai bine o campanie „intreaba-l pe munchhausen si raspundem noi” ca klaus werner tace mai bine decat vorbeste.

dupa alegeri prevad si o campanie „intreaba-l pe hava” organizata de dna.

Comentariile sunt oprite