Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

FOTO: La Alba Iulia s-a lansat campania ”Întreabă-l pe Ponta!” – iniţiată şi susţinută de Organizațiile de femei ale PDL și PNL Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ACL Alba a lansat vineri, 19 septembrie 2014, campania ”Întreabă-l pe Ponta!”, iniţiată şi susţinută de OFPDL Alba şi OFL Alba, ce are drept scop conştientizarea populaţiei cu drept de vot din judeţ asupra neîmplinirilor şi nereușitelor social-politice ale actualului guvern condus de Victor Viorel Ponta  –  candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

Mesajul campaniei va fi comunicat prin Organizațiile de femei ale celor două partide care beneficiază și de sprijinul activ al organizaţiilor de tineret, în locaţii cu un grad de tranzitare maxim şi în anumite intervale orare.

Invităm pe această cale populaţia cu drept de vot şi nu numai, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, toate categoriile sociale dezavantajate: şomeri, persoane care beneficiază de servicii sociale, de servicii de sănătate publică, de servicii educaționale necorespunzătoare, persoane cu nevoi  speciale, persoane fără locuinţă, persoane aflate în zone monoindustriale ale căror locuri de muncă au fost desfiinţate, întreprinzători etc să işi exprime nemulţumirile în scris pe fluturaşii de la standurile mobile, pe adresa de e-mail: [email protected] sau pe Facebook: Intreaba-l Pe Ponta! Lansăm această campanile de aici, de la Alba Iulia, pentru că ne îngrijorează deteriorarea permanentă a calității vieții românilor”, a spus Rodica Andronescu, președinta OFPDL Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vrem să inițiem această campanie dinspre Organizația de femei, dar credem că va fi îmbrățișată de întreaga organizație pentru că ceea ce se va întâmpla la capătul campaniei va fi o listă a neajunsurilor pe care guvernarea Ponta ne-o lasă în brațe și o listă de soluții pe care o guvernare ACL și un guvern pe care președintele Iohannis l-ar putea învesti, ar putea fi aduse”, a declarat Oana Badea, vicepreședinte al PDL Alba.

La sediul PDL Alba, strada Basarabiei, nr.3, Alba Iulia a fost amplasată o căsuţă poştală care va prelua mesajele şi întrebările adresate lui Victor Ponta, primele întrebări fiind puse chiar de lideri ai ACL Alba – Mircea Hava, Ion Dumitrel, Dan Coriolan Simedru și, bineînțeles, de reprezentantele Organizațiilor de femei – Rodica Andronescu, Oana Badea și Alina Hărăguș.

[nggallery id=2341]

Vă asigurăm, că vom face toate demersurile necesare pentru ca întrebările şi nemulţumirile dumneavoastră să ajungă la Ponta şi cu această ocazie vom încerca să aflăm cât mai multe răspunsuri, iar, dacă  Ponta nu le are, le vom găsi noi, reprezentanții Alianței Creștin Liberale!”, a mai spus Rodica Andronescu.

Vă prezentăm mai jos mesajul pe care Oana Badea dorește să-l transmită cetățenilor județului cu ocazia demarării acestei campanii:

Ești român? Întreabă-l pe Ponta de ce minte! De ce te minte? Merită să îl întrebi atunci când vine în vizitele sale festiviste prin țară, când singurul lucru cert este acela că toacă banii colectați din taxele și impozitele românilor.

Întreabă-l pe Ponta de ce permite subfinanţarea educaţiei naționale deși a susținut contrariul până la preluarea guvernării. Legea Educaţiei Naţionale acorda un procent de 6% din PIB pentru educaţie, în timp ce prin bugetul pentru anul 2014, pe hârtie, se acordă doar 3,1% din PIB. Execuția bugetară tinde a fi sub 3 % din păcate.

Ești părinte? Întreabă-l pe Ponta ce șansă are copilul tău să nu facă parte din cei 17,4 % tineri care părăsesc timpuriu sistemul de educație atâta timp cât unul din doi copii români este supus riscului sărăciei și excluziunii sociale. Întreabă-l de ce este mai interesat de îngroșarea rândurilor celor asistați social și nu a celor care își decid singuri soarta. Întreabă-l de ce în premieră manualele copilului tău din clasa I și a II-a nu au ajuns la elevi. Asta dacă vorbim numai despre scandalul manualelor noi, dar trebuie să vorbim la fel de mult și despre dreptul tuturor elevilor de liceu de a primi manuale gratuit.

Ești elev sau părinte, întreabă-l pe Ponta de ce a legiferat decontarea parţială a navetei elevilor prin modificarea prevederilor legale ce permiteau decontarea integrală. De ce a luat din bugetul destinat elevilor și cui a dat acești bani?

campanieEști elev, părinte, sau dascăl? Întreabă-l pe Ponta de ce, în premieră, din 2012, Guvernul său a dat putere discreționară ISJ-urilor pentru a aproba clase peste efectiv. De ce a modificat legea astfel încât la nivelul școlii să nu mai existe nicio pârghie pentru a se opune creșterii efectivelor dintr-o grupă sau clasă?

Ești dascăl? Întreabă-l pe Ponta de ce reducerea normei pentru cei cu 25 ani vechime și grad I e cea mai mare păcăleală? De ce se face la cerere și dacă soliciți ore suplimentare prima dată se reîntregește norma și apoi beneficiezi de ore suplimetare? Pentru că nu asta a susținut până la preluarea guvernării. De ce dirigenția a fost cuprinsă în norma didactică? Mai este legală indemnizația de 10% pentru activitatea specifică diriginților în aceste condiții? Ce garanții au dascălii că la un eventual control al Curții de Conturi nu vor fi obligați să returneze banii primiți?

Ești dascăl? Întreabă-l pe Ponta cui folosește politizarea C.A. al școlii urmare a Ordonanței 49? C.A. al unităților de învățământ poate decide orice vrea politicul devenind o scenă pentru abuzuri pe bani publici – hotărârile se pot lua și cu 2/3 din jumătate plus unu prezenți? Cui folosește politizarea școlii în spirit PSD-ist? Întreabă-l astăzi dacă știe că toate C.A. din școli sunt ilegal constituite? Întreabă-l pe juristul Ponta!

Ești român? Întreabă-l pe Ponta de ce minte? De ce te minte? Învață-l tu, că adevărul și nu minciuna înseamnă mândria de a fi român”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Organizația municipală a PSD Sebeș solicită primarului Dorin Nistor lucrări de refacere la Parcul Tineretului, având în vedere că folia amplasată pe fundul lacului s-a dezlipit și s-a ridicat deasupra apei. Soluția aleasă a fost golirea apei din lac și amplasarea unor amărâte de dale pe fundul său, astfel încât folia să nu se mai ridice deasupra apei.

Astfel de ”soluții tehnice” vor avea repercusiuni în următorii ani când Nistor nu va mai fi primar. Ele vor fi decontate din banii cetățenilor. Lacul din Parcul Tineretului trebuie să beneficieze de lucrări sustenabile, la cele mai înalte standarde. PSD Sebeș cere ca investițiile realizate să fie de calitate, durabile, în caz contrar ele reprezintă doar cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Investiția de reamenajare a Parcului Tineretului, unde se află și lacul, a costat peste 1,5 milioane de euro, iar după nici 4 ani apar probleme grave. PSD Sebeș nu acceptă ca administrația PNL să își bată joc de banii cetățenilor și cere primarului Nistor să ia măsuri urgente – refacerea lucrării la standarde de calitate, nu soluții improvizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care ne-au semnalat această problemă și îi asigurăm pe toți că vom lupta, în continuare, în consiliul local, astfel încât drepturile lor să fie bine reprezentate!

Comunicat de presă, Organizația municipală PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Chiar dacă responsabilitatea adoptării legilor educației cade în sarcina Parlamentului și, prin extensie, a partidelor și clasei politice, considerăm că întregul proces trebuie să fie unul care depășească sfera politicului. 

Noul pachet de legi, absolut necesar pentru reforma sistemului educațional, nu trebuie să vină sub forma unui nou set de reguli, stabilite în câteva birouri, la București, și apoi aplicate la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Propunerea și forma inițială a acestor legi trebuie să fie o bază de discuție, un punct de plecare pentru dezbateri avute cu toți factorii implicați în sistem, de la profesori, elevi, părinți, mediu economic privat și autorități locale. Tocmai de aceea, PNL Alba a facilitat, în contextul noului pachet de legi, preluarea a cât mai multe opinii și amendamente.

Întregul dosar ce se fundamentează pe baza propunerilor venite din toate localitățile județului a fost analizat de către Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport din PNL Alba și structurat într-un material ce va fi transmis, prin intermediul parlamentarilor PNL, ministrului Sorin Câmpeanu.

„Mă bucur că în Alba sunt foarte mulți profesioniști în educație care nu apelează la varianta comodă a constatării și acceptării prin neimplicare față de legi fundamentale pentru școala românească. Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației. S-au formulat amendamente pe baza unor argumente serioase, lucru care nu trebuie tratat relativ și printr-un recurs la metoda „las’ că știm noi”, de la București.

Pentru că niciun guvern nu e privat, iar puterea deciziei nu o ai pentru că lucrezi într-o clădire de stat, ci pentru că oamenii ți-au dat-o, iar legile nu vin fără opinia lor consemnată. Vreau să avem un învățământ, mai cu seamă profesional și dual, de calitate.

Am și formulat propuneri în sensul ăsta. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin preocupat de faptul că dascălii, din Palatele Copiilor, trebuie să rămână profesori, nu simpli angajați ai unei primării. Vom prezenta public răspunsul pe care-l vom obține la propunerile noastre.”- Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Cele mai multe sugestii de corectare și modificare au vizat varianta propusă de minister pentru învățământul preuniversitar.

Iată câteva dintre cele mai importante:
  • procentul de ocupare a locurilor prin concurs organizat de colegii să fie de max. 25%, nu de 90%, iar 75% să se ocupe în urma evaluării naționale;
  • structurile de învățământ subordonate aceluiași ordonator de credite să poată funcționa cu efective de minim 12 elevi și 8 preșcolari, nu cu 40 cu cât prevede actuala propunere;
  • clasele/grupele în funcţiune la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân cu acelaşi număr de elevi până la finalizarea ciclului gimnazial;
  • amendamente cu privire la implicare agenților economici în învățământul profesional dual;
  • la bacalaureat probă scrisă la Limba și literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, dar și probe obligatorii specifice profilului;
  • personalul didactic de predare titular existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, nu își pierde calitatea de personal didactic;
  • lămuriri cu privire la statutul profesorului-mentor.

Întregul material poate fi consultat la sediul PNL Alba.

Biroul de presă al PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel Zdrânc, vicepreședinte ANRSC: „Cum poate deveni Alba un județ curat, atractiv pentru cetățeni, turiști și investitori!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Daniel Zdrânc, vicepreședinte ANRSC: „Cum poate deveni Alba un județ curat, atractiv pentru cetățeni, turiști și investitori!”

Un județ curat atrage atât turiști, cât și investitori. Dar, mai ales, un județ curat influențează, în bine, calitatea vieții locuitorilor lui.

Odată cu darea în folosință a depozitului „ecologic” de la Galda, parte a SMID (sistem de management integrat al deșeurilor), sistem care nu funcționează decât parțial, planurile Consiliului Județean pentru viitor în ce privește gestionarea deșeurilor s-au oprit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Eu cred că este nevoie de o dezvoltare pe etape, inteligentă, care să vizeze câteva componente generale:

– Colectarea și transportul deșeurilor;
– Refolosire/reciclare;
– Pretratarea deșeurilor biodegrdabile prin compostare;
– Depozitarea ecologică a reziduurilor;

Iar pentru asta aș pregăti un program etapizat de investiții pe termen lung în domeniul managementului deșeurilor pentru județul Alba.

Ce aș face concret:

– Pregătirea unei noi celule ecologice pentru depozitare.
– Stații noi de sortare în cât mai multe zone ale județului, ușor accesibile.
– Stații de compost individuale distribuite gratuit, dar și platforme de compostare.
– Complementar, colectarea gratuită a deșeurilor vegetale de la populație, agricultori și ferme agricole.
– Platforme de depozitare a materialelor din construcții și demolări, unde să fie sortate și procesate, dotate cu concasoare care transformă betonul, piatra și cărămizile în materiale ce pot avea o utilizare ulterioară.
– Deșeurile provenite din construcții și demolări reprezintă până la o treime din totalul deșeurilor.
– Sprijinirea constantă a primăriilor pentru efectuarea unor acțiuni de igienizare și întreținere a curățeniei pe toate drumurile publice, șanțuri și acostamente, a cursurilor de apă și a zonelor turistice din județ.

Daniel Zdrânc, Vicepreședinte Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea