Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: La Alba Iulia s-a lansat campania ”Întreabă-l pe Ponta!” – iniţiată şi susţinută de Organizațiile de femei ale PDL și PNL Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ACL Alba a lansat vineri, 19 septembrie 2014, campania ”Întreabă-l pe Ponta!”, iniţiată şi susţinută de OFPDL Alba şi OFL Alba, ce are drept scop conştientizarea populaţiei cu drept de vot din judeţ asupra neîmplinirilor şi nereușitelor social-politice ale actualului guvern condus de Victor Viorel Ponta  –  candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

Mesajul campaniei va fi comunicat prin Organizațiile de femei ale celor două partide care beneficiază și de sprijinul activ al organizaţiilor de tineret, în locaţii cu un grad de tranzitare maxim şi în anumite intervale orare.

Invităm pe această cale populaţia cu drept de vot şi nu numai, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, toate categoriile sociale dezavantajate: şomeri, persoane care beneficiază de servicii sociale, de servicii de sănătate publică, de servicii educaționale necorespunzătoare, persoane cu nevoi  speciale, persoane fără locuinţă, persoane aflate în zone monoindustriale ale căror locuri de muncă au fost desfiinţate, întreprinzători etc să işi exprime nemulţumirile în scris pe fluturaşii de la standurile mobile, pe adresa de e-mail: [email protected] sau pe Facebook: Intreaba-l Pe Ponta! Lansăm această campanile de aici, de la Alba Iulia, pentru că ne îngrijorează deteriorarea permanentă a calității vieții românilor”, a spus Rodica Andronescu, președinta OFPDL Alba.

Vrem să inițiem această campanie dinspre Organizația de femei, dar credem că va fi îmbrățișată de întreaga organizație pentru că ceea ce se va întâmpla la capătul campaniei va fi o listă a neajunsurilor pe care guvernarea Ponta ne-o lasă în brațe și o listă de soluții pe care o guvernare ACL și un guvern pe care președintele Iohannis l-ar putea învesti, ar putea fi aduse”, a declarat Oana Badea, vicepreședinte al PDL Alba.

La sediul PDL Alba, strada Basarabiei, nr.3, Alba Iulia a fost amplasată o căsuţă poştală care va prelua mesajele şi întrebările adresate lui Victor Ponta, primele întrebări fiind puse chiar de lideri ai ACL Alba – Mircea Hava, Ion Dumitrel, Dan Coriolan Simedru și, bineînțeles, de reprezentantele Organizațiilor de femei – Rodica Andronescu, Oana Badea și Alina Hărăguș.

[nggallery id=2341]

Vă asigurăm, că vom face toate demersurile necesare pentru ca întrebările şi nemulţumirile dumneavoastră să ajungă la Ponta şi cu această ocazie vom încerca să aflăm cât mai multe răspunsuri, iar, dacă  Ponta nu le are, le vom găsi noi, reprezentanții Alianței Creștin Liberale!”, a mai spus Rodica Andronescu.

Vă prezentăm mai jos mesajul pe care Oana Badea dorește să-l transmită cetățenilor județului cu ocazia demarării acestei campanii:

Ești român? Întreabă-l pe Ponta de ce minte! De ce te minte? Merită să îl întrebi atunci când vine în vizitele sale festiviste prin țară, când singurul lucru cert este acela că toacă banii colectați din taxele și impozitele românilor.

Întreabă-l pe Ponta de ce permite subfinanţarea educaţiei naționale deși a susținut contrariul până la preluarea guvernării. Legea Educaţiei Naţionale acorda un procent de 6% din PIB pentru educaţie, în timp ce prin bugetul pentru anul 2014, pe hârtie, se acordă doar 3,1% din PIB. Execuția bugetară tinde a fi sub 3 % din păcate.

Ești părinte? Întreabă-l pe Ponta ce șansă are copilul tău să nu facă parte din cei 17,4 % tineri care părăsesc timpuriu sistemul de educație atâta timp cât unul din doi copii români este supus riscului sărăciei și excluziunii sociale. Întreabă-l de ce este mai interesat de îngroșarea rândurilor celor asistați social și nu a celor care își decid singuri soarta. Întreabă-l de ce în premieră manualele copilului tău din clasa I și a II-a nu au ajuns la elevi. Asta dacă vorbim numai despre scandalul manualelor noi, dar trebuie să vorbim la fel de mult și despre dreptul tuturor elevilor de liceu de a primi manuale gratuit.

Ești elev sau părinte, întreabă-l pe Ponta de ce a legiferat decontarea parţială a navetei elevilor prin modificarea prevederilor legale ce permiteau decontarea integrală. De ce a luat din bugetul destinat elevilor și cui a dat acești bani?

campanieEști elev, părinte, sau dascăl? Întreabă-l pe Ponta de ce, în premieră, din 2012, Guvernul său a dat putere discreționară ISJ-urilor pentru a aproba clase peste efectiv. De ce a modificat legea astfel încât la nivelul școlii să nu mai existe nicio pârghie pentru a se opune creșterii efectivelor dintr-o grupă sau clasă?

Ești dascăl? Întreabă-l pe Ponta de ce reducerea normei pentru cei cu 25 ani vechime și grad I e cea mai mare păcăleală? De ce se face la cerere și dacă soliciți ore suplimentare prima dată se reîntregește norma și apoi beneficiezi de ore suplimetare? Pentru că nu asta a susținut până la preluarea guvernării. De ce dirigenția a fost cuprinsă în norma didactică? Mai este legală indemnizația de 10% pentru activitatea specifică diriginților în aceste condiții? Ce garanții au dascălii că la un eventual control al Curții de Conturi nu vor fi obligați să returneze banii primiți?

Ești dascăl? Întreabă-l pe Ponta cui folosește politizarea C.A. al școlii urmare a Ordonanței 49? C.A. al unităților de învățământ poate decide orice vrea politicul devenind o scenă pentru abuzuri pe bani publici – hotărârile se pot lua și cu 2/3 din jumătate plus unu prezenți? Cui folosește politizarea școlii în spirit PSD-ist? Întreabă-l astăzi dacă știe că toate C.A. din școli sunt ilegal constituite? Întreabă-l pe juristul Ponta!

Ești român? Întreabă-l pe Ponta de ce minte? De ce te minte? Învață-l tu, că adevărul și nu minciuna înseamnă mândria de a fi român”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea