Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| La Alba Iulia a început distribuirea pachetelor cu alimente de bază pentru persoanele dezavantajate

Publicat

în

Alba Iulia este printre primele orașe din țară în care au început livrările de pachete cu alimente de baza pentru persoanele defavorizate. Acțiunea are loc prin Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) și vizează creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele marginalizate.

Momentul a coincis cu vizita în oraș a ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș, care a avut ocazia să se convingă personal de utilitatea demersului și de modul în care se întâmplă lucrurile “în teren”.

Electrica Furnizare Discount

„În contextul în care izolarea din mediile rurale afectează în primul rând persoanele aflate deja în risc de sărăcie și excluziune socială, aceste pachete cu hrană și produse pentru igienă reprezintă un sprijin important pentru cei mai puțin fericiți dintre noi. Demersul reprezintă de asemenea și un important sprijin pentru producătorii autohtoni, pentru că toate produsele alimentare sunt contractate de pe piața locală”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel BOLOȘ. „Trebuie remarcată flexibilitatea cu care programul a fost adaptat la contextul pandemic pentru a putea prioritiza distribuția în funcție de zonele afectate, precum și sprijinul primit din partea Ministerului de Interne prin Instituțiile Prefectului care s-au mobilizat în mod exemplar pentru ca beneficiarii să primească pachetele atât de necesare”, a mai spus ministrul.

În municipiul Alba Iulia s-au recepționat 639 de pachete cu produse alimentare în cadrul programului care au început deja să ajungă la beneficiari, albaiulieni aflati în situații materiale dificile și aflați în evidența Direcției de Asistență Socială Alba Iulia. Categoriile de albaiulieni care vor primi aceste pachete sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat și beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei.

“Toată lumea vrea să aibă ce pune pe masă, nimeni nu-și dorește sărăcia. Sunt însă multe, poate prea multe situații în care oamenii, orice ar face, nu pot scăpa de amenințarea ei. Pe ai noștri, din Alba Iulia, îi cunoaștem, îi vedem și, prin tot ce putem, încercăm să îi ajutăm să depășească această situație. Pachetele cu alimente de baza venite prin acest proiect european sunt doar un exemplu. Lupta adevarată se dă însă în fiecare zi, prin fiecare acțiune. Colegii de la Asistență Socială știu cel mai bine asta și, tocmai de aceea, îi apreciez enorm pentru munca și eforturile lor. ” a declarat Raul TUDORAȘCU, consilier local cu atribuții de viceprimar al Municipiului Alba Iulia.

În completare, Nicolae ALBU, prefectul județului Alba spune că “Ceea ce se întâmplă acum e un exemplu perfect de colaborare interinstituțională, care ar trebui replicat cât mai des. Împreună cu colegii din Primăria Alba Iulia am livrat primele pachete cetățenilor aflați în nevoie. Vor gasi acolo 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, conserve carne de vită, conserve carne de porc, conserve pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe cu zahăr și dietetic”.

Dacă există excedent de pachete, acestea vor fi distribuite celor mai defavorizate persoane din Alba Iulia, care sunt afectate în mare măsură de riscul de sărăcie extremă și care devin astfel o categorie socială extrem de vulnerabilă pentru răspândirea COVID-19.
Distribuirea către toți beneficiarii a început și se desfășoară la sediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia din Bulevardul Republicii nr. 26. Ridicarea pachetelor cu alimente se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnăturii de primire.
Concomitent cu această acțiune, asistenții medicali comunitari vor oferi servicii de consiliere cu privire la igiena corporală și a locuințelor.
Pachetul conține următoarele produse alimentare:
• Făină albă de grâu (5 kg)
• Mălai (4 kg)
• Paste făinoase (800 gr.)
• Ulei (4 l)
• Zahăr (2 kg)
• Orez (4 kg)
• Conservă carne de vită (5 buc. X 300gr.)
• Conservă carne de porc (3 buc. X 300 gr.)
• Conservă pateu de ficat de porc (5 buc. X 200 gr.)
• Compot de fructe (2 buc. X 720 ml)
• Gem de fructe ( 360 gr.)
• Gem de fructe dietetic (360 gr.)

Publicitate

Curier Județean

BiblioVacanța la Ighiu : „O vacanță de poveste”. Concursuri de cultură generală și de agilitate, jocuri de atenție, de dicție, de memorie și de ritmicitate. PROGRAMUL evenimentului

Publicat

în

BiblioVacanța la Ighiu : „O vacanță de poveste”. Concursuri de cultură generală și de agilitate, jocuri de atenție, de dicție, de memorie și de ritmicitate. PROGRAMUL evenimentului

Implementarea unui nou proiect managerial la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a adus o deschidere mult mai mare a instituției înspre colaborări cu instituții similar din județ și din țară. Așa au luat naștere proiecte noi menite să conducă la parteneriate viabile, cum ar fi proiectul 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba sau au fost regândite proiecte vechi dar cu impact la public, în așa fel încât să se dezvolte și în alte localități din județ. Unul dintre proiectele ce fac parte din această a doua categorie este proiectul 3.8 Bibliovacanța, un proiect ce se adresează copiilor și tinerilor și are urmărește să promoveze cartea și scriitorii printr-o serie de activități culturale, recreative și interactive.

Dacă prima activitate din această vacanță a avut loc la Lunca Mureșului, cea de-a doua activitate din cadrul proiectului 3.8 BiblioVacanța este intitulată „O vacanță de poveste” și va avea loc luni, 9 august 2021, în localitatea Ighiu, beneficiind de sprijinul Primăriei comunei Ighiu și a Bibliotecii comunale „Mihai Eminescu” din Ighiu.

Programul va debuta la ora 9:00 și va cuprinde prezentarea proiectului, jocuri de improvizație, derularea unor concursuri de cultură generală și de agilitate, jocuri de atenție, de dicție, de memorie și de ritmicitate și ateliere de confecționat semne de carte. La finalul întâlnirii vor fi prezentate câteva cărți care se află în colecțiile bibliotecii județene iar cei prezenți vor putea afla care sunt condițiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a obține un permis de bibliotecă.

Electrica Furnizare Discount

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” alba iar participarea la activitățile proiectului 3.8 BiblioVacanţa este gratuită, atât în Alba Iulia cât și în alte localități din județ. Vă aşteptăm cu drag

Citește mai mult

Curier Județean

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

În acest an, repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Citește și: ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă de repartizare computerizată

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

LOCURI LIBERE PENTRU ETAPA A DOUA DE ADMITERE LA LICEELE DIN ALBA, 2021-2022

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Electrica Furnizare Discount

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

Publicat

în

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

„Primarul municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Codru Pleșa, a fost primit de Majestatea Sa Margareta și de ASR Principele Radu la Castelul Săvârșin, miercuri, 4 august 2021. Au însoțit pe domnul primar dl. viceprimar Emil Popescu si dl. Robert Roman.

De un deceniu încoace, Casa Majestății Sale și primăria municipiului Alba Iulia, alături de Consiliul Județean Alba, au alcătuit programe legate de identitatea urbei și de actuala ei dezvoltare economică, educațională și culturală.

Domnule primar a invitat pe Majestatea Sa și pe Principele Radu să ia parte, anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Încoronării de la Alba Iulia. De asemenea, dl primar a exprimat intenția ca primăria să continue, pentru deceniul următor, proiectele cu Casa Majestății Sale.” au transmis reprezentanții Familiei Regale a României pe mediul de socializare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare