Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Alba Iulia a început distribuirea alimentelor de la UE pentru cele 5400 de persoane defavorizate

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De ieri, 24 octombrie, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia a început distribuirea alimentelor gratuite de la UE către persoanele defavorizate.  5400 de beneficiari primesc câte un pachet conţinând 9 produse (făină, mălai, paste, ulei, zahăr, roşii în suc propriu, zacuscă, miere şi conserve de carne). La momentul actual, la Alba Iulia au sosit şi  sunt depozitate toate alimentele, înafară de mierea polifloră depistată  neconformă , care urmează să fie înlocuită.  

Categoriile de persoane care vor primi alimente de la UE sunt:  beneficiarii de ajutor social, pensionari cu pensie până la 400 de lei, persoane cu handicap accentuat şi grav, adulţi şi copii , neinstituţionalizaţi şi şomerii atât cei indemnizaţi cât şi cei neindemnizaţi.

Fiecare dintre beneficiari primeşte: 18 kg de făină albă, 10 kg de mălai, 1 kg de paste făinoase, 6 litri de ulei, 3 kg de zahăr, 0,25 kg de miere, 1,6 kg de roşii în suc propriu , 0,8 kg de zacuscă şi 1,2 kg de conserve de carne.

La fel ca şi în anii trecuţi, pentru a intra în posesia alimentelor beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate la Centrul de Zi pentru Vârstnici, situat pe strada Libertăţii nr. 21. Acolo vor primi un bon, cu care va trebui să meargă  la depozitul de pe strada Iaşilor nr. 71, lângă Gara CFR, de unde vor putea ridica pachetele cu produse alimentare. Punctul de distribuire va fi semnalizat cu săgeţi şi indicatoare.

„Pentru a evita diverse neînţelegeri din experienţa anilor trecuţi, oamenii sunt rugaţi ca în aceeaşi zi  în care îşi ridică bonurile să-şi ridice şi produsele”, transmite Delia Cristescu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Alba.

Cei care nu au nevoie de aceste ajutoare sau doresc să le doneze unor persoane mai nevoiaşe se pot adresa Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia pentru a rezolva acest lucru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea