Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: La Alba, echipa de voluntari a candidatului Monica Macovei cere ajutorul Biroului Electoral Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții din județul Alba a echipei de campanie a candidatului independent la alegerile prezidențiale, Monica Macovei, a sesizat Biroul Electoral Județean cu privire la faptul că nu este respectată legislația în ceea ce privește afișajul electoral.

Nemulțumirea voluntarilor transmisă în scris BEJ Alba se referă, pe de-o parte, la  afișajul în afara locurilor special amenajate în acest sens, iar pe de altă parte, la faptul că echipele anumitor partide politice umplu panourile cu afișele candidatului lor, în condițiile în care sunt permise doar două postere, unul cu candidatul și unul cu partidul. În consecință, celorlalți lipitori de postere nu le rămâne decât să încalce legea și să lipească afișele aiurea, sau să le acopere pe ale celorlalți candidați.

Deși au oferte electorale diferite, majoritatea echipelor de campanie au totuși un punct comun – ignorarea completă a legislației în domeniu. După cum toate echipele știu foarte clar, afișajul electoral are câteva reguli: nu poți să lipești afișele decât în locuri special amenajate și nu poți să pui câte vrei tu (doar unul cu candidatul și unul cu partidul). Așa cum se poate observa, pentru echipele de campanie din Alba Iulia, un afiș poate fi egal cu doi sau trei, după caz.

Cum pe unele panouri nu mai există deloc spațiu liber și cum nu este etic (sau legal) să lipim afișul candidatului pe care-l susținem noi peste afișe deja existente și nici să dezlipim din acestea, echipa noastră a hotărât să ceară sprijinul Biroului Electoral Județean care a fost informat în scris despre această situație”, a declarat Ciprian Cucu, reprezentant al echipei de voluntari susținători ai Monicăi Macovei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea