Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: L-au emoționat chiar și pe primar! Elevi ai Școlii “Vasile Goldiș” din Alba Iulia au adus un omagiu Poetului Nepereche

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Frumoși, deștepți și bine educați! Așa pot fi descriși în doar câteva cuvinte cei 28 de elevi ai clasei a III-a step by step din cadrul Școlii “Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care au demonstrat joi, 15 ianuarie, că sunt capabili să îi învețe pe alții despre despre semnificația acestei zile și despre cel care a fost „Luceafărului poeziei româneşti”.

elevi Scoala Vasile Godis comemorare Mihai Eminescu (31)La împlinirea a 165 de ani de la naşterea poetului național, sub motoo-ul “Pentru noi, Mihai Eminescu va dăinui cât va suna pe lume dulcea limbă românească” (Titu Maiorescu) și sub îndrumarea învățătoarelor Mioara Drăguș Popa și Alexandra Burda, prichindeii clasei a III-a step by step s-au întrecut în recitaluri și cântece pe versuri eminseciene, și-au prezentat propriile desene inspirate din poezia pe care fiecare și-a ales-o și memorat-o, au ridicat nerebdători mână pentru a răspunde întrebărilor legate de viața și activitatea Poetului Nepereche.

Gazda evenimentului au fost Biblioteca Județeană Lucian Blaga din Alba Iulia, reprezentate de doamnele Felicia Culda și Eugenia Danciu, care alături de câțiva dintre părinții elevilor și invitatul special al manifestării artisitice, primarul Mircea Hava, au contribuit la crearea unui cadru relaxant și totodată solemn, astfel încât elevii au putut să prezinte roadele muncii lor din ultimele zile.

Fiecare elev a purtat un pieptul hainei câte un ecusoan în formă de stea cu portretul poetului, pe care le-au confencționat cu mânuțele lor și care reprezintă simbolul clasei.

În final a fost organizat un concurs de zece întrebări, elevii înghesuindu-se să își etaleze  cunoștințele acumulate pe tema “Eminescu”.

Primarul municipiului Mircea Hava i-a felicitat pe cei mici și pe dascălii lor, pentru momentul realizat, a vorbit cu elevii despre ceea ce își dorește fiecare să devină când crește mare, le-a recitat el însuși câteva versuri din Eminescu, iar în final le-a oferit câte o diplomă din partea primăriei, pentru ca să își amintească mereu această zi. Hava și-a cerut scuze că nu le-a adus cărți cu poezii ale poetului comemorat, însă a explicat că nu a găzit 28 de astfel cărți în nicio librăriile din oraș.

Manifestarea face parte din proiectul intitulat “medalion literar Mihai Eminescu” derulat în perioada 8 – 15 ianuarie cu o serie de activități dedicate împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului.

În cadrul acestora, elevii au vizionat filme despre viaţa şi opera eminesciană, fiecare copil și-a les din opera lui Eminescu o poezie pe care a memorat-o, au învățat cantece pe versurile poemelor – “Mai am un singur dor”, „Somnoroase pasarele”, „Pe langa plopii fara soț”, „La mijloc de codru” și fiecare elev a realizat un desen reprezentând versurile poeziei alese.

B.P.

 [nggallery id=2900]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea