FOTO: L-au emoționat chiar și pe primar! Elevi ai Școlii “Vasile Goldiș” din Alba Iulia au adus un omagiu Poetului Nepereche
Frumoși, deștepți și bine educați! Așa pot fi descriși în doar câteva cuvinte cei 28 de elevi ai clasei a III-a step by step din cadrul Școlii “Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care au demonstrat joi, 15 ianuarie, că sunt capabili să îi învețe pe alții despre despre semnificația acestei zile și despre cel care a fost „Luceafărului poeziei româneşti”.
La împlinirea a 165 de ani de la naşterea poetului național, sub motoo-ul “Pentru noi, Mihai Eminescu va dăinui cât va suna pe lume dulcea limbă românească” (Titu Maiorescu) și sub îndrumarea învățătoarelor Mioara Drăguș Popa și Alexandra Burda, prichindeii clasei a III-a step by step s-au întrecut în recitaluri și cântece pe versuri eminseciene, și-au prezentat propriile desene inspirate din poezia pe care fiecare și-a ales-o și memorat-o, au ridicat nerebdători mână pentru a răspunde întrebărilor legate de viața și activitatea Poetului Nepereche.
Gazda evenimentului au fost Biblioteca Județeană Lucian Blaga din Alba Iulia, reprezentate de doamnele Felicia Culda și Eugenia Danciu, care alături de câțiva dintre părinții elevilor și invitatul special al manifestării artisitice, primarul Mircea Hava, au contribuit la crearea unui cadru relaxant și totodată solemn, astfel încât elevii au putut să prezinte roadele muncii lor din ultimele zile.
Fiecare elev a purtat un pieptul hainei câte un ecusoan în formă de stea cu portretul poetului, pe care le-au confencționat cu mânuțele lor și care reprezintă simbolul clasei.
În final a fost organizat un concurs de zece întrebări, elevii înghesuindu-se să își etaleze cunoștințele acumulate pe tema “Eminescu”.
Primarul municipiului Mircea Hava i-a felicitat pe cei mici și pe dascălii lor, pentru momentul realizat, a vorbit cu elevii despre ceea ce își dorește fiecare să devină când crește mare, le-a recitat el însuși câteva versuri din Eminescu, iar în final le-a oferit câte o diplomă din partea primăriei, pentru ca să își amintească mereu această zi. Hava și-a cerut scuze că nu le-a adus cărți cu poezii ale poetului comemorat, însă a explicat că nu a găzit 28 de astfel cărți în nicio librăriile din oraș.
Manifestarea face parte din proiectul intitulat “medalion literar Mihai Eminescu” derulat în perioada 8 – 15 ianuarie cu o serie de activități dedicate împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului.
În cadrul acestora, elevii au vizionat filme despre viaţa şi opera eminesciană, fiecare copil și-a les din opera lui Eminescu o poezie pe care a memorat-o, au învățat cantece pe versurile poemelor – “Mai am un singur dor”, „Somnoroase pasarele”, „Pe langa plopii fara soț”, „La mijloc de codru” și fiecare elev a realizat un desen reprezentând versurile poeziei alese.
B.P.
[nggallery id=2900]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 9 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii