Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO „Joc de strategie: Politica locală”: Elevi din Aiud, consilieri locali pentru o zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 25 – 27 octombrie 2018 s-a desfășurat „Jocul de strategie: Politica locală” organizat de către Fundația Friedrich Ebert România la care au participat liceeni din Aiud. Aceasta este o metodă de educație politică prin care stimulează participarea la luarea deciziilor în comunitate.

O echipă de traineri ai Fundației Friedrich Ebert România pregătiți special pentru derularea acestui proiect a coordonat întreaga activitate. Proiectul a debutat joi, 25 octombrie, cu participarea a 23 de elevi proveniți de la toate liceele aiudene la ședința ordinară a Consiliului Local Aiud pentru a urmări modul de lucru al consilierilor locali.

Vineri, 26 octombrie 2018, elevii au aflat modalitatea de funcționare a sistemul politic din România, accentul fiind pus pe procesul decizional de la nivel local. Ziua s-a încheiat cu o cină festivă în cadrul căreia tinerii au socializat între ei dar și cu consilieri locali.

Sâmbătă dimineața, 27 octombrie, patru consilieri locali voluntari au participat la curs și i-au îndrumat pe elevi în formularea interpelărilor și proiectelor de hotărâre propuse de ei pentru dezbaterea finală.

În aceeași zi, de la ora 17:00 a avut loc simularea unei ședințe a Consiliului Local în care consilieri au fost elevii înșiși. Aceasta a debutat cu o sesiune de interpelări adresate doamnei primar și a continuat cu propunerea a patru proiecte de hotărâre. Ședința a fost plină de dezbateri, programul prelungindu-se până după ora 19:00.

Felicitări elevilor care au ales să își aloce o parte din week-end unei activități din care cu siguranță au avut multe de învățat!

Mulțumim Fundației Friedrich Ebert România!

Birou Comunicare și Relații Publice

[nggallery id=6338]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea