FOTO| Jandarmii montani, din nou traseele turistice după 2 luni: Vor îndruma turiștii cu privire la respectarea măsurilor impuse împotriva răspândirii infecțiilor cu COVID-19

Jandarmii montani sunt din nou pe munte și pe traseele turistice după 2 luni. Pe lângă atribuțiile specifice, aceștia vor îndruma turiștii cu privire la respectarea măsurilor impuse împotriva răspândirii infecțiilor cu COVID-19

Jandarmii din cadrul posturilor montane și-au reluat activitatea în stațiunile montane și pe traseele turistice după 2 luni, timp în care au fost implicați și în alte misiuni de prevenire a răspândirii virusului.
Acum aceștia au încă o atribuție, aceea de a informa și îndruma turiștii cu privire la respectarea măsurilor impuse împotriva răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2. Pe lângă aceasta, jandarmii vor veghea la siguranța turiștilor și vor interveni prompt în cazul producerii unor incidente.

ELIT

Pentru siguranța tuturor, este important ca cetățenii să aibă în vedere faptul că pe timpul stării de alertă, este permisă deplasarea în afara localității pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane și completarea declarației pe proprie răspundere.

Jandarmii montani recomandă turiștilor:

Mihail David - 2020

– Înainte de a pleca în drumeție echipați-vă adecvat condițiilor atmosferice;
– Informați-vă înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii și starea drumurilor;
– Nu vă abateți de la drum și respectați indicatoarele și marcajele turistice;
– Nu distrugeți semnele de orientare turistică;
– Nu lăsați resturile menajere în spații neamenajate;
– Nu aprindeți focul în locuri neamenajate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...