Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| IȘJ Alba cumpără peste 3000 de tablete pentru elevii din județ, pentru învățământul online, în contextul pandemiei de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean Alba achiziționează peste 3000 de tablete, necesare pentru elevii din unitățile de învățământ din județul Alba în vederea asigurării condițiilor de siguranță sanitară a activității educaționale în perioada de pandemiei de coronavirus.

Azi, 23.11.2020, Inspectoratul Școlar Județean Alba a distribuit 3225 de tablete unităților de învățământ din județul Alba, în cadrul programului național al MEC „Școala de acasă”.

Dintre acestea, peste 1100 au fost distribuite școlilor din mediul urban, iar peste 2000, școlilor din mediul rural. Precizăm că numărul de dispozitive necesar fiecărei unități de învățământ a fost stabilit de către conducerea acesteia și a fost transmis către ISJ Alba în aplicația SIIIR.

Programul „Școala de acasă”, aprobat prin O.M. nr. 4.738 din 20 iulie 2020, prevede și criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet. Criteriile generale pentru selecţia primară a beneficiarilor programului sunt:

a) elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi cu frecvenţă (clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională), înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ de stat;

b) elevii proveniţi din medii defavorizate;
iar criteriile specifice pentru selecţia beneficiarilor programului sunt:

a) elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet; b) elevii care nu deţin în folosinţă personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet;

c) elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19 şi care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet”.

La nivelul ISJ Alba se află în procedură de licitație achiziționare a încă 650 de tablete pentru asigurarea participării tuturor elevilor la învățământul on-line.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea