Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: ÎPS Irineu, oficialităţi locale, vârstnici şi credincioşi la inaugurarea noului corp al Aşezământului Social din Bărăbanţ

Publicat

în

Asezamant Social Sf Andrei47Un nou corp al Aşezământului Social pentru vârstnici „Sfântul Andrei” din Alba Iulia, cartierul Bărăbanţ a fost  inaugurat astăzi în prezenţa primarului Mircea Hava, oficialităţilor locale, persoanelor vârstnice şi credincioşilor care au vrut să asiste la slujba de binecuvântare oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Albei Iulia.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia şi a bisericii părintele Ioan Ţârău şi Mihai Ţârău, tată şi fiu, au reuşit să facă lucruri extraordinare pentru comunitate, pentru persoanele vârstnice, fiind consideraţi de ÎPS Irineu şi de primarul Mircea Hava un exemplu de creştini, pentru modul de administrare a Aşezământului care funcţionează din octombrie 2007.

Asezamant Social Sf Andrei79La acel moment, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba s-a obţinut o finanţare Europeană, pentru finalizarea construcţiei deja începute de Parohia Ortodoxă Bărăbanţ la Aşezământul care a găzduit până în prezent un număr de 24 de persoane vârstnice în 12 camere cu baie proprie. În urma reabilitării şi extinderii Aşezământului printr-un proiect cu finanţare Europeană capacitatea s-a mărit cu 8 locuri de cazare, s-a construit un nou corp de clădire, legat de cel existent, unde s-a amenajat o bucătărie modernă, o sală de activităţi, o spălătorie şi mai multe spaţii necesare derulării în condiţii optime. Clădirea este dotată cu lift, cu instalaţii de încălzire şi de aer condiţionat, mobilier, iar curtea este pavată cu dale de beton.

Elit - Gustul Desăvârșit

Asezamant Social Sf Andrei17„Sunt încântat să fiu aici şi să săvârşim slujba de binecuvântare a acestui Aşezământ extins si cu capacităţi moderne spre a uşura viaţa celor ce locuiesc aici şi pentru a le acorda o îngrijire calitativă şi o slujire socială de calitate, pentru că aşa se cuvine să avem respect pentru chipul lui Dumnezeu, cel răscumpărat cu mare preţ (…) Dacă Hristos şi-a dat sângele său, inima sa şi viaţa sa pentru mântuirea noastră eternă, atunci şi noi avem datoria să ne iubim şi să ne înveselim unii pe alţii ca popor al lui Dumnezeu destinat să ia cu asalt împărăţia. Admir jertfa cu multe renunţări de care dau dovadă părintele Ioan şi părintele Mihai sunt pentru noi pilde de filantropie si un îndemn (…) Vă felicit, îl rog pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească şi în veacul de acum şi în veacul viitor. Vă binecuvântez pe toţi şi îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi să vă împlinească toate dorinţele de folos şi de mântuire. Amin”, a spus ÎPS Irineu.

Asezamant Social Sf Andrei55„Foarte mulţi din ţara asta vorbesc de eu, eu am făcut, eu sunt, fără mine nu se poate. Aici la Bărăbanţ se vorbeşte de noi, noi am făcut şi noi o să facem în continuare. Asta mă bucură foarte mult, implicarea părintelui Ioan si a băiatului său Mihai, de ceea ce noi toţi sau aparţinătorii noştri o să avem nevoie. Am fost parteneri şi am rămas parteneri din 2007. Sunt oameni care se gândesc la semenii lor. Şi administrarea o vom face împreună pentru că împreună avem şi datoria să avem grijă de cei mai în vârstă. Mulţumesc părintelui Ţârău Ioan şi multă lume din ţara românească să ia exemplul de aici. Sunteţi un exemplu de oameni creştini”, a spus primarul Mircea Hava.

Ideea înfiinţării Aşezământului a plecat de la iniţiativa părintelui Ioan Ţârău care a dorit să fie alături de cei în vârstă, de cei care nu au familie sau de cei care nu se mai pot îngriji. Reabilitarea şi extinderea din Bărăbanţ are o valoare totală a proiectului de aproape 4 milioane de lei, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, fiind un parteneriat de succes între Consiliul Local Alba Iulia şi biserică.

[nggallery id=1752]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

Publicat

în

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

ANM a emis un COD GALBEN de furtună valabil pentru județul Alba astăzi, 7 august, până la ora 22:00.

Următoarele localități vor fi afectate: Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cut;

Se vor semnala : averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Publicat

în

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Sebastian Drimbe este polițist în județul Bihor de 15 ani. În tot acest timp spune că a văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii.

Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere.

„Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.”, spune polițistul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Petiția poate fi semnată AICI

Prin această petiție publică, propune mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)
pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)
„Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen! Vă invit să semnați cât mai mulți această petiție pentru a putea să influențăm factorii de decizie (politicieni, juriști, specialiști în domeniu etc) care au puterea de a duce mai departe propunerea de modificare a Codul Rutier. Știu că politicienilor li se va părea o inițiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viața noastră și a copiilor noștri!”, a conchis polițistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Publicat

în

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Alpiniștii care încearcă să ajungă pe vârful muntelui Mont Blanc pe un traseu popular din Franța vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, dacă mor pe munte, relatează The Guardian. Primarul care cere acești bani a dat exemplul a cinci turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți și teniși.

Jean-Marc Peillex, primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin Ruta Goûter, a impus măsura după ce zeci de turiști au ignorat avertismentele când au urcat pe munte.

10.000 de euro ar acoperi costul operațiunii de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ghizii locali și-au suspendat operațiunile de pe traseul montan, care este accesibil alpiniștilor de orice nivel, la jumătatea lunii iulie, din cauza căderilor de pietre. Administrația locală a sfătuit oamenii să evite acest traseu, mai ales că un val de căldură intens și prelungit a făcut condițiile de pe munte mai periculoase.

Peillex a scris pe Twitter că zeci de „pseudo-alpinisti” au ignorat avertismentele. El a povestit că cinci turiști români au încercat să urce pe munte „purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

„Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Așadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura”, a continuat edilul.

Vârful poate fi atins și pe poteca Ratti din Courmayeur, pe versantul italian al Mont Blancului, deși este mult mai puțin folosit. Totuși, Roberto Rota, primarul orașului Courmayeur, a spus că nu are de gând să restricționeze accesul.

„Muntele nu este o proprietate. Noi, în calitate de administratori, ne putem limita la a raporta condiții suboptime de-a lungul traseelor, dar să ceri o garanție pentru a urca pe munte este ceva suprarealist” a spus el.

Dezbaterea asupra siguranței pe traseele montane în această vară s-a intensificat pe fondul caniculei și după ce 11 persoane au murit când o masă uriașă de gheață s-a desprins dintr-un ghețar de pe partea de nord a Dolomiților italieni, la începutul lunii iulie. Primarii orașelor din jurul vârfului Marmolada au închis principalele puncte de acces din motive de siguranță, dar unii alpiniști au încercat să le ocolească.

Peste 100 de oameni au murit pe traseul Goûter în ultimii 20 de ani. Ghizii montani francezi, care și-au suspendat operațiunile până pe 15 august, au spus că au loc căderi de pietre „pe tot parcursul zilei și al nopții”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare