Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: ÎPS Irineu, oficialităţi locale, vârstnici şi credincioşi la inaugurarea noului corp al Aşezământului Social din Bărăbanţ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asezamant Social Sf Andrei47Un nou corp al Aşezământului Social pentru vârstnici „Sfântul Andrei” din Alba Iulia, cartierul Bărăbanţ a fost  inaugurat astăzi în prezenţa primarului Mircea Hava, oficialităţilor locale, persoanelor vârstnice şi credincioşilor care au vrut să asiste la slujba de binecuvântare oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Albei Iulia.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia şi a bisericii părintele Ioan Ţârău şi Mihai Ţârău, tată şi fiu, au reuşit să facă lucruri extraordinare pentru comunitate, pentru persoanele vârstnice, fiind consideraţi de ÎPS Irineu şi de primarul Mircea Hava un exemplu de creştini, pentru modul de administrare a Aşezământului care funcţionează din octombrie 2007.

Asezamant Social Sf Andrei79La acel moment, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba s-a obţinut o finanţare Europeană, pentru finalizarea construcţiei deja începute de Parohia Ortodoxă Bărăbanţ la Aşezământul care a găzduit până în prezent un număr de 24 de persoane vârstnice în 12 camere cu baie proprie. În urma reabilitării şi extinderii Aşezământului printr-un proiect cu finanţare Europeană capacitatea s-a mărit cu 8 locuri de cazare, s-a construit un nou corp de clădire, legat de cel existent, unde s-a amenajat o bucătărie modernă, o sală de activităţi, o spălătorie şi mai multe spaţii necesare derulării în condiţii optime. Clădirea este dotată cu lift, cu instalaţii de încălzire şi de aer condiţionat, mobilier, iar curtea este pavată cu dale de beton.

Asezamant Social Sf Andrei17„Sunt încântat să fiu aici şi să săvârşim slujba de binecuvântare a acestui Aşezământ extins si cu capacităţi moderne spre a uşura viaţa celor ce locuiesc aici şi pentru a le acorda o îngrijire calitativă şi o slujire socială de calitate, pentru că aşa se cuvine să avem respect pentru chipul lui Dumnezeu, cel răscumpărat cu mare preţ (…) Dacă Hristos şi-a dat sângele său, inima sa şi viaţa sa pentru mântuirea noastră eternă, atunci şi noi avem datoria să ne iubim şi să ne înveselim unii pe alţii ca popor al lui Dumnezeu destinat să ia cu asalt împărăţia. Admir jertfa cu multe renunţări de care dau dovadă părintele Ioan şi părintele Mihai sunt pentru noi pilde de filantropie si un îndemn (…) Vă felicit, îl rog pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească şi în veacul de acum şi în veacul viitor. Vă binecuvântez pe toţi şi îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi să vă împlinească toate dorinţele de folos şi de mântuire. Amin”, a spus ÎPS Irineu.

Asezamant Social Sf Andrei55„Foarte mulţi din ţara asta vorbesc de eu, eu am făcut, eu sunt, fără mine nu se poate. Aici la Bărăbanţ se vorbeşte de noi, noi am făcut şi noi o să facem în continuare. Asta mă bucură foarte mult, implicarea părintelui Ioan si a băiatului său Mihai, de ceea ce noi toţi sau aparţinătorii noştri o să avem nevoie. Am fost parteneri şi am rămas parteneri din 2007. Sunt oameni care se gândesc la semenii lor. Şi administrarea o vom face împreună pentru că împreună avem şi datoria să avem grijă de cei mai în vârstă. Mulţumesc părintelui Ţârău Ioan şi multă lume din ţara românească să ia exemplul de aici. Sunteţi un exemplu de oameni creştini”, a spus primarul Mircea Hava.

Ideea înfiinţării Aşezământului a plecat de la iniţiativa părintelui Ioan Ţârău care a dorit să fie alături de cei în vârstă, de cei care nu au familie sau de cei care nu se mai pot îngriji. Reabilitarea şi extinderea din Bărăbanţ are o valoare totală a proiectului de aproape 4 milioane de lei, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, fiind un parteneriat de succes între Consiliul Local Alba Iulia şi biserică.

[nggallery id=1752]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea