Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO IPJ Alba: Zeci de copii din centre de zi și case de tip familial au primit sfaturi de la polițiști pentru siguranța lor, în perioada vacanței de primăvară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba au fost alături de tineri şi pe perioada vacanţei de primăvară. Zeci de copii din centre de zi şi case de tip familial au primit sfaturi pentru siguranţa lor.   

Potrivit IPJ Alba, pe perioada vacanţei de primăvară, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentaţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au continuat întâlnirile informativ – preventive adresate tinerilor.

Astfel, peste 50 de copii şi părinţi, beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi „O şansă pentru şcoală” din municipiul Sebeş şi ai Casei de tip familial „Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, au primit vizita poliţiştilor.

Au fost purtate discuţii pe teme privind prevenirea victimizării minorilor atât mediul virtual cât şi în timpul liber, prevenirea traficului de persoane, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea violenţei în familie.

Poliţiştii i-au îndemnat pe copii să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare, să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol şi să comunice, în permanență cu profesorii şi părinţii.

 

Totodată, elevilor şi părinţilor le-au fost oferite explicaţii despre sistemele informatice şi modurile de prevenire şi raportare a infracțiunilor comise prin intermediul acestor sisteme, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului şi nu în ultimul rând hărţuire şi prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line.

Iată câteva dintre recomandările poliţiştilor valabile atât pe perioada vacanţelor cât şi în timpul şcolii:

Copiilor:

  • Alegeţi-vă cu grijă prietenii! Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile!
  • Aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umblaţi cu lucrurile colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă!
  • Păstraţi liniştea şi curăţenia în şcoală, nu alergaţi pe scări şi nu vă împingeţi colegii în pauze! Protejaţi elevii mai mici şi ajutaţi-i să se simtă în siguranţă!
  • În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ!
  • Semnalaţi, adulţilor, prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, precum şi situaţiile de hărţuire pe internet!
  • Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni!

Părinţilor:

  • Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber!
  • Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!
  • Implicaţi-l în activităţi sportive sau artistice, în funcţie de aptitudini! Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii!
  • [nggallery id=3849]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea