Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| IPJ Alba: 400 de elevi din Blaj și Sebeș au învățat despre violența în școli, siguranța pe internet și prevenirea consumului de droguri de la polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
IPJ Alba: 400 de elevi din Blaj și Sebeș au învățat despre violența în școli, siguranța pe internet și prevenirea consumului de droguri de la polițiști

Peste 400 de elevi din Blaj și Sebeș au participat la lecția siguranței alături polițiști. Temele abordate au fost legate de prevenirea violenței în școli, siguranța pe internet și prevenirea consumului de droguri.

În săptămâna care se încheie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, cu sprijinul cadrelor didactice, au fost prezenți la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj și la Liceul cu Program Sportiv Sebeș.

La întâlnirile cu polițiștii au participat aproximativ 450 de elevi care au primit informaţii legate de formele şi cauzele manifestărilor violente în şcoală, factorii favorizanţi pentru un comportament agresiv, consecinţele comiterii unor infracţiuni, capcanele unui anturaj nepotrivit și consecinţele absenteismului şcolar.

Totodată, elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului, hărţuirea, prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line şi nu în ultimul rând, prevenirea consumului de substanţe interzise.

Activitățile informativ – preventive, derulate de polițiști în unitățile de învățământ din județul Alba, vor continua pe durata întregului an școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea