Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Ion I. C. Brătianu, omagiat la Alba Iulia. Doar 30 de persoane la împlinirea a 150 de ani de la nașterea marelui om politic

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

omagiu Ion I. C. Bratianu15Doar 30 de persoane au participat astăzi la slujba de pomenire și depunerea de coroane la statuia marelui om politic Ion I. C. Brătianu, din municipiul Alba Iulia.

omagiu Ion I. C. Bratianu23Evenimentul a început de la ora 17.00 și au participat reprezentanți ai administrației locale, foști membri FC, PNL și PDL (actuali ACL), precum și simpatizanți ai marelui om politic.

Ion I. C. Brătianu, s-a născut în 20 august 1864 și s-a stins din viață în 24 noiembrie 1927. Fostul președinte al Partidului Național Liberal a fost ales de 5 ori în funcția de prim-ministru al României, de trei ori Ministru de Interne, de două ori Ministrul Apărării Naționale și de două ori Ministrul Afacerilor Externe.

Evenimentul organizat de PNL Alba continuă la Sala Unirii unde se va desfășura o dezbatere publică sub genericul „Omagierea unui artizan al Marii Uniri: Ion I.C. Brătianu – 150 de ani de la naștere”. Subiectele principale vor avea în vedere biografia marelui om politic liberal, personalitate lui Ion I. C. Brătianu în contextul implicării României în primul război mondial și importanța demersurilor lui pentru realizarea Marii Uniri de la 1918.

În cadrul manifestării va avea loc și premierea elevilor câștigători la concursul „100 de ani de la declanșarea primului război mondial”, desfășurat de TNL Alba pe parcursul lunilor iunie și iulie ale acestui an.

Printre invitați se numără lideri locali ai Partidului Național Liberal, profesori de istorie și oameni de cultură din județele Alba și Cluj.

[nggallery id=2198]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea