Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO Investiții de 10 milioane de euro în comuna Ciugud: Asfaltarea drumurilor, reabilitarea a două cămine culturale sau construcția unei biserici

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IMG_7767Primăria din Ciugud derulează investiții de aproximativ 10 milioane de euro: renovarea și modernizarea sediului administrativ al comunei, asfaltarea drumurilor de câmp, modernizarea trotuarelor, construcția unei biserici și renovarea a două cămine culturale, o parte din ele urmând să fie finalizate la sfârșitul anului 2014.

Primarul Gheorghe Damian a oferit informații despre fiecare proiect aflat în derulare:

Renovare și modernizare sediu administrativ comuna Ciugud” – lucrare începută în 12 august 2014, având termen de finalizare 12 august 2015. La finalul lucrărilor, imobilul va avea trei nivele (demisol, parter și mansardă) și dotări de ultimă generație. Valoarea totală a investiției este de 1 300 000 lei + TVA, din care 880 000 + TVA lei fonduri nerambursabili de la Uniunea Europeană, iar 420 000 + TVA este cofinanțarea Primăriei Ciugud. Licitația a fost câștigată de SC Compact Construct SRL.

Asfaltarea drumurilor de câmp”:  Este vorba de două tronsoane de drum agricol. Un tronson de 1 km ce leagă localitatea Șeușa de primul drum de câmp asfaltat, iar cel de-al doilea tronson leagă localitatea Drâmbar de localitatea Hăpria și are lungimea de 2,8 km. Lucrările au început pe 19 august 2014 și au termen de execuție 6 luni, dar se vor finaliza mai repede, în noiembrie 2014. Valoarea investiției este finanțată integral din fonduri europene. Licitați a fost câștigată de SC New Amport SRL. Acum comuna Ciugud se poate mândri nu doar cu toate străzile asfaltate, ci și cu 15 km de drum de câmp asfaltat.

Modernizarea trotuarelor, acceselor în curți și piste de biciclete pe strada principală din localitatea Ciugud”. Lucrările au început în luna septembrie și se vor finaliza până la finele anului 2014.

Valoarea totală a investiției este de 426 472 + TVA și este finanțată integral din bugetul local al comunei Ciugud. Lucrarea este executată de SC Elis Pavaje SRL. În urma acestei investiții Ciugudul devine prima localitate din mediul rural din județul Alba care are pistă de bicicliști.

Construire biserică Ortodoxă în localitatea Teleac”. Această investiție a început la solicitarea locuitorilor satului Teleac, fiind singurul sat din comuna Ciugud fără biserică. Lucrările au demarat în toamna anului 2011, iar anul acesta imobilul are acoperiș, s-au realizat finisajele exterioare și instalația electrică. La realizarea acestei investiții au contribuit Primăria și Consiliul local al comunei Ciugud cu suma de 240 000 lei, contribuția enoriașilor 170 000, Consiliul județean Alba cu 25 000 lei.

Reabilitarea Căminului Cultural din Hăpria” – lucrările au început la data de 15 septembrie 2014 şi se vor finaliza în termen de 12 luni. Valoarea investiţiei este de 751.109 lei + TVA. Primăria comunei Ciugud contribuie cu 112.666 lei, reprezentând şi aici cofinanţarea de 15% din valoarea totală a investiţiei, iar restul sumei provine de la Compania Națională de Investiții.

Reabilitare a Căminului Cultural din Limba”, se află în perioada de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Valoarea investiţiei este de 787.147 lei + TVA. Primăria  comunei Ciugud contribuie cu 118.072 lei, reprezentând cofinanţarea de 15% din valoarea totală a investiţiei, iar restul sumei provine de la Compania Națională de Investiții.

[nggallery id=2585]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea