Ziarul Unirea

FOTO: Interes mare pentru prezentarea moţiunii Monicăi Macovei la Alba Iulia

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Moţiunea „Reformiştii”, aparţinând Monicăi Macovei, a stârnt interesul democrat-liberalilor din Alba. Aceştia s-au prezentat în număr neaşteptat de mare la ultima din cele trei vizite întreprinse de candidaţii pentru şefia partidului.

Peste o sută de membri PDL au venit la prezentarea moţiunii Monicăi Macovei la Alba Iulia. Peste 60 din aceştia sunt delegaţi care vor lua parte la convcenţia din 23 martie. Chiar dacă o bună parte din delegaţii din judeţul nostru s-au declarat de partea Elenei Udrea, numărul participanţilor la întâlnirea de astăzi a fost mai mare decât cel de la vizita fostului ministru de la Turism.

ELIT

Platforma propusă de Monica Macovei a reuşit să îi convingă pe unii din delegaţi. În ceea ce priveşte figurile marcante ale PDL Alba, moţiunea prezentată astăzi a avut impact asupra fostului secreatr de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea şi asupra consilierului judeţean Marcel Simion.

Oana Badea: „Susţin femeile în politică şi vă spun că o să votez cu Monica Macovei”.

Marcel Simion: „Omul din PDL de care se teme USL este Monica Macovei. Voi vota cu ea”.

Silviu Ponoran: „PDL are nevoie de reformare, iar cea mai mare şansă de reformare o văd aici”.

Alături de Monica Macovei, au venit la Alba Iulia Adrian Papahagi, Cristian Roman şi Cristian Preda. Toţi aceştia au vorbit depre principalele atuuri pe care le are Macovei în lupta pentru şefia PDL. Din punctul lor de vedere accentul se pune pe decenţă, credibilitate şi curaj.

Toţi cei care au luat cuvântul au atacat mai mult sau mai puţin subtil atitudinea unor colegi de partid care au afişat opulenţă, în momentele în care populaţia devenea din ce în ce mai săracă.

Aceştia au mai spus despre Elena Udrea că „nu va recâştiga încrederea populaţiei în viitorii 5 – 6 ani”. Un alt aspect subliniat de Macovei a fost cel legat de plecările din PDL către PNL. Aceasta condamnă „migrările” către USL, spunând că “Nu putem face opoziţie credibilă atâta timp cât facem cântece de sirenă la PNL. Nu facem altceva decât să derutăm electoratul care aşteaptă această opoziţie.”

Totodată, Monica Macovei a lăudat rezultatele obţinute în Ardeal şi în judeţul Alba, în mod special, de către organizaţiile PDL. Ţinta stabilită de echipa acesteia a stabilit ca ţintă pentru următoarele alegeri recâştigarea electoratului pierdut precum şi votul celor care în ultimii ani au refuzat să se prezinte la alegeri. Concret, se doreşte obţinerea voturilor a 35% din alegători.

Până la următoarele alegeri, Monica Macovei doreşte ca PDL să facă o opoziţie puternică, accentuând rolul pe care îl are balanţa dintre putere şi opoziţie în democraţie.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

Horea 17 martie 2013 at 11:54

„Interes mare pentru prezentarea moţiunii Monicăi Macovei la Alba Iulia ”

Ce simplu a fost la PNL: o singura motiune si un singur candidat la presedintia partidului.

N-a mai trebuit Crin sa strabata tara in lung si lat pentru a convinge alegatorii.
Au venit ei,reprezentantii judetelor, cuminti si si-au votat, „liberal”,conducatorul.

Alex Danila 17 martie 2013 at 12:12

Corectare in articol: a participat, alaturi de Macovei, si CRISTIAN Preda, nu Cezar! Cezar e cel mai in varsta, aflat in tabara lui Blaga.

babu 17 martie 2013 at 15:36

dupa cum se vede moni a trecut mai intai pe la cosmetizare !…oare pe la psihatru cand a trecut ultima data ?

Tromf 17 martie 2013 at 15:45

E clar, PDL, partidul de trista amintire, se relanseaza! Ori “Caporalul” Blaga, ori “Cacamita” Udrea, ori “Panarama” Macovei, va prelua, in scurta vreme “destinurile” portocalii…Si sub inteleapta indrumare a mult stimatului si iubitului “Demis” Base, vom accede spre inalte culmi de progres si civilizatie! Patria-i salvata, Uraaa, uraaa!!

Take 17 martie 2013 at 23:15

Ce bine se intretine cu Hava.. Parca tanti asta avea o problema cu coruptia… Sau oare o deranjeaza selectiv coruptia altor partide?

mona 18 martie 2013 at 6:14

Tu fiind justitia, nu? N-ar fi mai bine sa nu te dai ceea ce nu esti?

Comentariile sunt oprite