Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Întâlnire între vârstnicii de la Centrul de Asistență și Recuperare a Persoanelor Vârstnice ”LOTUS” Cugir și tineri: Conferință și concert de pricesne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În sala de conferințe a Centrului de Asistență și Recuperare a Persoanelor Vârstnice ”LOTUS” Cugir, a avut loc de curând, o atractivă întâlnire între vârstnicii care frecventează acest centru și tinerii Parohiei Ortodoxe Vinerea II, membri ai Centrului Catehetic Vinerea II (coordonatori, Preot dr. Adrian Cebotari, respectiv Prof. Luminița Cebotari).

Întâlnirea a debutat cu o conferință susținută de către preotul Adrian Cebotari, intitulată ”Bătrânețea sau vârsta înțelepciunii”, prin care s-a urmărit ca persoanele vârstnice să valorifice în viața personală informațiile extrem de folositoare prezentate.

Prin cele expuse în conferință de către preotul paroh, s-a urmărit îmbunătățirea relațiilor dintre vârstnici, tineri și Biserică prin dialog și slujire, urmând apoi discuții interesante între vârstnici și tineri, având loc schimburi de idei, gânduri și impresii realizându-se un real transfer de experiență, vârstnicii contribuind astfel, prin maturitatea lor duhovnicească, la păstrarea valorilor creștine în societatea noastră.

În acest An al Pastorației Persoanelor vârstnice în Patriarhia Ortodoxă Română, această acțiune și-a atins întru totul obiectivul propus, cunoscându-se faptul că persoanele în vârstă au nevoie de un cuvânt de încurajare, de mângâiere, iar tinerii și-au însușit înțelepciunea, răbdarea și străduința în rugăciune a vârstnicilor.

În încheierea manifestării, elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Mihu” Vinerea i-au încântat pe cei prezenți cu minunatele pricesne închinate lui Dumnezeu și Preasfintei Maicii Sale, producând o imensă bucurie în inimile tuturor, aducând un însemnat sprijin sufletesc și duhovnicesc.

Ing. Dorin David,
Consilier de imagine – Parohia ortodoxă Vinerea II


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ”Bunicii nimănui”, vizitați de elevii Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Vârstnicii au primit alimente și produse de igienă

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Bunicii nimănui”, vizitați de elevii Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Vârstnicii au primit alimente și produse de igienă Proiectul filantropic „Dăruind vei dobândi!” a ajuns în 2024 la cea de-a doua ediție, fiind un real succes. Și anul acesta, înainte de Sfintele sărbători de Paște, elevii de la Seminarul Teologic Ortodox […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea