Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Încheierea Programului Youthbank Alba 2012-2013, sărbătorită cu premii, muzică și tort

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

premii youthbank056Elevii implicați în programul Youthbank Alba în anul școlar 2012-2013, au fost premiați astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Restaurantul PUB 13. Au fost prezentate proiectele finanţate iar tinerii din echipele finanţate, coordonatorii lor, organizaţiile gazdă şi liceele din care provin au primit diplome. Au mai fost premiați finanţatorii, sponsorii şi partenerii.

Gazde și organizatori au fost liceenii din echipa Youthbank care, la capătul unei seri foarte reușite au fost răsplătiţi, la rândul lor, de către Dorin Sava, directorul Fundaţiei Comunitare Alba, cu diplome şi un tort, pentru efortul şi performanţele obținute pe parcursul anului.

Iată premianții din acest an:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Echipa Tinact Tibru (formată din liceeni ai Colegiului Tehnic Apulum, Seminarului Teologic Ortodox și Colegiului Dionisie Pop Marțian), cu proiectul ”Acționăm împreună pentru un viitor sănătos” prin care au amenajat o bază sportivă în satul Tibru din comuna Cricău. Partenerii le-au fost Parohia Ortodoxă Tibru și Primăria Comunei Cricău.

*Echipa ”Cititorii” (formată din liceeni ai Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolit Simion Ștefan”), cu proiectul “Citim într-o zi cât alții în 7 ani”, care și-au realizat obiectivul: introducerea lecturii în universul copiilor încă de la vârsta la care slovele devin cunoscute. Partenerii lor au fost Asociația Stop Autism Alba și Școala Vasile Goldiș.

*Echipa „Smile” (formată din liceeni ai Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazu”), cu proiectul “Astăzi aleg să zâmbesc”, prin care au “distribuit” zâmbete, la propriu și la figurat locuitorilor municipiului. Proiectul a primit și un premiu special fiind considerat ”Cel mai apreciat” după ce a adunat nu mai puțin de 758 de like-uri pe Facebook.

*Echipa “Floare de colț“ (formată din liceeni ai Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazu”), cu proiectul “Concurs de orientare turistică și sportivă pentru liceeni”. Aceștia și-au propus și au realizat socializarea între cluburile/ cercurile școlare de turism, dezvoltarea altor cluburi de turism în județ, cunoașterea noțiunilor de bază în orientarea turistică, promovarea mișcării și a sportului în natură, cunoașterea potențialului turistic al județului Alba. Partenerii tinerilor în proiect au fost Colegiul Militar, Salvamont Alba și CETM Albamont.

*Echipa “Tinerii SMart“ (formată din liceeni ai Colegiului Tehnic Apulum, Liceului Sportiv, Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian și ai Colegiului de Afaceri), cu proiectul “Socializarea are prioritate” prin care și-au propus creșterea gradului de socializare a bolnavilor de scleroză multiplă, având ca partener Asociația SM Speromax Alba. Echipa a câștigat și unul dintre cele două premii pentru ”Cel mai antreprenorial proiect” – liceenii adunând 2.555 de lei.

*Echipa “Pro Viață“ (formată din elevi din Liceul “Sf. Iosif” și Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”), cu proiectul “Săptămâna sănătății” prin care au practic tinerilor efectele benefice ale sportului în viața lor. Parteneră în proiect le-a fost Asociația Pro Tinerețe.

*Echipa “Adolescenții creativi“ (formată din liceeni de la “Sf. Iosif” și ai Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”), cu proiectul “Tinerii fotografi Bălgrădeni” prin care și-au propus, prin promovarea artei fotografice, să descopere adolescenți care doresc să schimbe ceva în viitorul lor dar și al orașului din care provin.

*Echipa “Kalyteros“ (formată din liceeni de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa”), cu proiectul “Hidden Alba Iulia” prin care au creascut nivelul de cunoaştere al tinerilor asupra celor mai puțin cunoscute monumente istorice din Alba Iulia. Proiectul a fost unul dintre cele  două desemnate ca ”Cel mai antreprenorial” deoarece liceenii au adunat prin forțe proprii 4.320 de lei.

*Echipa “Youth Art“ (formată din liceeni de la Colegiul de Afaceri și Seminarul Teologic Ortodox), cu proiectul “Arta, acum” care și-au ”provocat” colegii cu un gen de teatru mai puțin cunoscut – teatrul polițist.

*Echipa “Liceenii“ (formată din de elevi ai Colegiului Tehnic “Alexandru Domșa”), cu proiectul ”Ecouri” prin care și-au promovat activităţile şcolare şi extraşcolare prin intermediul unei reviste proprii.

Dacă în primii trei ani de program (2009-2012), au fost acordate 26 de granturi tinerilor liceeni, în suma totală de peste 42.000 lei, fondul pentru finanțarea proiectelor din acest an a fost cel mai mare din istoria YouthBank Alba, valoarea totală a contractelor semnate fiind de 22.075 lei.

Jumătate din acest fond a fost constituit prin acțiunile de fundraising realizate de voluntarii din echipa YB: vânzare de calendare, de felicitări de Crăciun, împachetat de cadouri la Mall, licitație de jucării în cadrul Fabricii de Bucurii, Balul YouthBank, dar mai ales parteneriate cu firme locale care au înțeles că cea mai bună investiție pe care o pot face este cea în tineri și în educația lor.

Programul YouthBank Alba a avut în acest an școlar, ca principali parteneri locali, Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Fundația Comunitară Alba, OTP Bank și Dacia Market, iar ca finanțatori Ancău Company, Porterom și Tipo-Rex. Parteneri importanți ai programului aufost și Inspectoratul Școlar al Județului Alba, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, DJST Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Alba Mall, Impact Design și Club Stage. Partener național a fost Asociația pentru Relații Comunitare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR

Angajații bugetari din instituţiile şi autorităţile publice nominalizați în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile precum și cei implicați în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă vor beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, se arată într-un proiect al Ministerului Muncii.

Practic, această majorare se afla deja în lege, diferența este că au fost introduși cei care se ocupă de implementarea PNRR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această majorare se va aplica proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Prevederile nu sunt aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar.

Conform legii, se pot înființa posturi în afara organigramei pe perioadă determinată. Ei bine, potrivit documentului Ministerului Muncii, condițiile de înființare a posturilor în afara organigramei și criteriile pe baza cărora se stabilește procentul de majorare salarială pentru persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență se va realiza pe baza unui regulament-cadru elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Pentru că vorbim de „procentul de majorare salarială”, de precizat că acestea rămân la fel:

• până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;

• între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;

• între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;

• între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;

• peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.

Angajații din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, pe durata desfășurării activității în acest domeniu, în loc de majorarea de până la 25 de clase de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare cu până la 50%.

“Având în vedere complexitatea și răspunderea activităților desfășurate de Corpul controlorilor delegați, imposibilitatea cooptării controlorilor delegați în echipele de proiect, precum și pentru asigurarea echității la acordarea drepturilor salariale pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, propunem acordarea unei majorări a salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finanțelor”, scrie în preambulul documentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO|Se ascultă în sfârșit vocile celor de pe Racoviță sau e doar ”praf în ochi”?

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | Se ascultă în sfârșit vocile celor de pe Racoviță sau e doar ”praf în ochi”?

Acum două zile prezentam situația dezolantă de pe strada Emil Racoviță, astăzi prezentăm rezultatele prezentării. Pe stradă s-au început lucrări de refacere a drumului deplorabil, iar utilajele au fost puse la loc de mare cinste!

Gropile de pe strada Emil Racoviță au fost acoperite cu piatră și pământ, iar drumul a fost tasat cu compactorul. Locuitorii din zonă nu se mai lasă păcăliți și așteaptă să vadă o schimbare adevărată: ”Nu o mai mușcăm și nu ne mai facem speranțe”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ciuda minusurilor privind lipsa canalizării pe toată strada, respectiv a iluminatului public pe jumătate de stradă, cartierul în devenire se poate mândri cu un lucru! Pe 25% din lungimea străzii dispune de cel mai nou trotuar din oraș, de 2 metri lățime, desigur! Proaspăt ”inaugurat”, trotuarul se oprește la intersecția cu strada Petre Ispirescu, unde de altfel, se termină și asfaltul de pe strada Emil Racoviță.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 100

Meteorologii AMN au emis miercuri, 9 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este vizată zona joasă a județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea