Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO | Începe concesionarea terenurilor pentru viitoarea Zonă Economică a Municipiului Alba Iulia. Ce planuri are Primăria Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Începe concesionarea terenurilor pentru viitoarea Zonă Economică a Municipiului Alba Iulia. Ce planuri are Primăria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a anunțat faptul că au început pre-înscrierile pentru concesionarea terenurilor din Zona Economică a Municipiului Alba Iulia, aflată pe strada Șoseaua de centură. Societățile interesate sunt invitate să trimită un e-mail, până în data de 31.08.2023, la adresa [email protected], care să conțină datele de identificare, tipul activității pe care o desfășoară, numărul mediu de angajați ai societății și suprafața de teren care le-ar fi potrivită pentru concesionare.

Tema-program impusă de beneficiar are ca obiectiv realizarea pe terenul în studiu a unei ample zone economice, cu funcțiuni de producție, industrie nepoluantă și servicii conexe și complementare acestora.

Noile funcțiuni propuse vor deservi Municipiul Alba Iulia și vor atrage investitori în zonă, astfel creându-se noi locuri de muncă și un motor de dezvoltare locală pentru municipiu.

Administrația publică dorește creșterea calității vieții pentru locuitorii municipiului, de aceea realizarea unui astfel de Parc de activități va fi benefică și va genera creștere economică pentru oraș,
noi locuri de muncă și va reprezenta un pas inițial în extinderea zonelor cu astfel de activități ecomonice pentru Alba Iulia.

Zona prezintă potențial de dezvoltare aici și datorită accesibilității ridicate date de centura ocolitoare și autostradă, care fac din viitorul parc de activități unul atractiv pentru potențialii investitori ce doresc să-și înființeze/extindă firmele sau intreprinderile.

Relieful plat permite o dezvoltare facilă a viitoarelor funcțiuni economice și de asemenea permite divizarea și parcelarea, pentru o mai bună valorificare a acestuia.

Propunerea de față vine să completeze funcțional și să reglementeze din punct de vedere urbanistic zona. Cadrul natural și poziția în teritoriu a noii dezvoltări sunt favorabile unei dezvoltări de tipul celei conturate prin prezentul proiect.

Unul dintre principalele scopuri ale proiectului de față este reglementarea din punct de vedere urbanistic a terenului aflat în domeniul privat al Municipiului Alba Iulia, pentru a se putea realiza aici un Parc de activități și o zonă economică ce va reprezenta un motor de dezvoltare pentru oraș.

Adiacent acesteia se mai propun anumite funcțiuni esențiale pentru buna funcționare a unei localități, printre care enumerăm zonele de sport și recreere.

Se dorește ca procentul de ocupare a parcelelor nou create cu construcții pentru întreaga propunere să fie de minim 40%, maxim de 70%, iar coeficientul de utilizare a terenului de maxim 1.6.

În plus, parcelele vor fi ocupate în procent de minim 20% cu spații verzi amenajate.

De asemenea, în cadrul zonelor verzi reglementate, se propune plantarea de arbori de talie mare de-a lungul străzilor nou propuse, piste de biciclete, o zonă de recreere pe malul Ampoiului, și o zonă verde cu funcțiuni de sport-agrement care să participe în mod direct la îmbunătățirea climatului local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, de la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte” Sâmbătă, 27 aprilie 2024, malul râului Ampoi a fost locul de desfășurare a petrecerii de Anul Nou, organizată de comunitatea srilankezilor din România. Sute de persoane au petrecut la Alba Iulia, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea