Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: În Cetatea Alba Carolina, lucrări pe modelul ”Meșterul Manole”: Ce se construiește toamna începe să se prăbușească iarna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii care au trecut astăzi prin apropierea parcului de joacă pentru copii ”Regina Maria”, din Cetatea Alba Carolina, au observat cu uimire cum o echipă de constructori munceau cu sârg la demolarea unui zid – o construcție ce are o ”vârstă” relativ mică – puțin peste un an -, fiind realizată în cadrul lucrărilor de reabilitare desfășurate în zona respectivă.

zid cetate004În mod firesc, s-au întrebat ce se întâmplă, mai ales știind că acolo construcția fusese finalizată, recepționată și inaugurată – în luna noiembrie 2013 – chiar de primarul Mircea Hava, care a inspectat modul în care s-au cheltuit banii alocați.

Pentru a-i lămuri, ne-am interesat și noi care este situația, iar lucrurile stau în felul următor: zidul respectiv a fost dărâmat în totalitate pentru că a început să se prăbușească. Motivul: cel mai probabil lucrări executate pe o vreme nefavorabilă iar după câteva ”ture” de îngheț și dezgheț, a intervenit fenomenul de tasare a solului. Potrivit reprezentantului administrației locale, zidul va fi reconstruit, însă nu pe cheltuiala primăriei, deoarece este în garanție și, conform legii, executantul lucrărilor va trebui să scoată banii din propriul buzunar.

Problemele apărute la zidul nou construit în zona parcului de joaca Regina Maria au fost constatate de către primărie. A fost notificat constructorul pentru remedierea viciilor de calitate care periclitau rezistența și stabilitatea elementelor de construcție (ziduri, arcade, porți metalice). Grup Corint și-a asumat responsabilitatea refacerii zidului prin lucrări de consolidare/reconstruire/reparare, limitarea fenomenului de degradare. Obiectivul este în garanție”, a precizat Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

[nggallery id=60]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea