Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ În anul Centenar, la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a luat ființă Cercul Cultul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a avut loc vineri, 9 noiembrie 2018, un eveniment deosebit, constituirea Cercului Cultul Eroilor în rândurile elevilor care studiază la această instituție de învățământ.

De precizat că demersul de constituire a respectivelor cercuri se desfășoară la nivel național, fiind coordonată de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, în frunte cu președintele organizației, Gl.Mr.(r)Prof.Univ.dr. Visarion Neagoe.

Cu sprijinul susținut al directorului școlii, profesoara Floare Vlasea, a directorului adjunct, profesoara Stela Predescu și  profesoarei de istorie, Irina Andrei, s-a reușit organizarea acestui eveniment, plin de semnificații istorice și cultural-patriotice, la care au participat numeroși elevi.

Din partea Filialei Județului Alba Cultul Eroilor a participat vicepreședintele acesteia, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, care este și președintele Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”.

În cuvântul de deschidere, Constantin Avădanei a prezentat câteva aspecte legate de istoricul Asociației Naționale Cultul Eroilor și a modului de acțiune privind sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

De asemenea s-au prezentat Statutul și Regulamentul, în baza cărora se înființează și funcționează cercurile Cultul Eroilor în rândurile elevilor.

Președintele Cercului Cultul Eroilor „Singidava” a fost desemnată  profesoară de istorie, Irina Andrei.

O surpriză de proporții, atât pentru conducerea școlii cât și pentru reprezentantul Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, a fost numărul mare de elevi care și-au exprimat opțiunea de a deveni membri ai acestui cerc(peste 25).

Rând pe rând, elevii au semnat adeziunile pentru a deveni membrii cercului, și odată cu acest moment, au primit din partea vicepreședintelui Filialei Alba, Col.(r)dr.ing. Constantin Avădanei câte o insignă „Cercul Cultul Eroilor”.

De asemenea, cu această ocazie președintelui cercului, profesoarei Irina Andrei i-au fost oferite revistele: „România Eroică” și „Dacoromânia”. Directorul adj. al instituției, prof. Stela Predescu le-a recomandat membrilor cercului nou înființat să amenajeze un sediu în incinta clădirii și să-și aleagă un monument istoric situat pe raza localității, pe care să-l întrețină și căruia să-i acorde atenția cuvenită.

În încheiere, vicepreședintele filialei, Col.(r)dr.ing. Constantin Avădanei i-a asigurat de tot sprijinul necesar pentru a întocmi programul de activități și pentru a desfășura acțiuni importante, în Anul Centenar, pentru comemorarea și cinstirea eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și unitatea poporului român.

   (C.P.)

[nggallery id=6384]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea