Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, campanie IPJ Alba pentru prevenirea criminalității în mediul rural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba desfășoară activităţi informativ – preventive în scopul conștientizării cetățenilor din comunităţile rurale asupra importanței prevenirii furturilor, înşelăciunilor, accidentelor rutiere, a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Acţiunile au loc în cadrul campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură”, derulată de Poliţia Română cu sprijinul OMV Petrom, la nivel naţional.

În perioada aprilie – iunie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, ce are ca scop prevenirea criminalității în mediul rural.

Campania, este inițiată de Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom şi se derulează la nivel național. Se urmăreşte conștientizarea cetățenilor din comunităţile rurale asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

În întâlnirile cu cetăţenii, polițiștii îi informează cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.

O atenţie deosebită este acordată elevilor care învaţă în şcoli din mediul rural, cărora poliţiştii le vorbesc despre regulile de circulație, metodele preventive în spațiul virtual, prevenirea faptelor cu violenţă şi a victimizării din astfel de fapte.

În săptămâna ce se încheie, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză si Prevenire a Aciminalității, sprijiniţi de poliţiştii de rutieră şi ordine publică, au fost prezenţi în comunele Stremţ, Galda de Jos şi Vinţu de Jos, unde au transmis mesajele preventive şi au distribuit materialele campaniei.

[nggallery id=7022]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea