Ziarul Unirea

FOTO| Imagini SPECTACULOASE din „lumea celor care nu cuvântă” – O turmă de căprioare jucăușe și un fazan, în toată splendoarea lor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Orașele și străzile au devenit pustii în urma măsurilor impuse de autorități, însă animalele se bucură din plin de libertate și de vremea frumoasă de afară. Acest lucru îl confirmă un falnic fazan și o turmă de căprioare jucăuse, care au ieșit, cel mai probabil, în căutare de hrană sau poate doar pentru a se relaxa sub razele calde ale soarelui.

Turme întregi de căprioare au fost fotografiate recent în periferia orașului, acolo unde liniștea naturii e amemuită cu cea citadină. Unele mai timide, altele mai curioase, au ieșit la marginea pădurii să pască, printre ele numărându-se și un fazan impozant, frumos, cu un penaj multicolor.

ELIT

Imaginile spectaculoase au fost realizate de către Felix Bogdan Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuți vânători profesioniști din județ.

În țara noastă, căprioarele sunt foarte multe, răspândite pe întreg teritoriul țării, fiind poate cele mai numeroase dintre animalele care trăiesc în sălbăticie. Ele nu sunt foarte pretenţioase în privinţa hranei, preferând vegetalele bogate în apă datorită expunerii îndelungate la radiaţiile solare pe parcursul zilei.

Fazanul trăiește la marginea câmpurilor și a pădurilor sau în zone cu răzoare. Masculul este de neconfundat, datorită penajului cu reflexii aurii, a capului verzui și a petelor roșii din jurul ochilor. Se hrănesc, de obicei, cu semințe, dar și cu anumite specii de insecte, manifestând o slabă fidelitate față de locul în care au crescut.

Imaginile au fost realizate de Felix Bogdan Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuţi vânători profesionişti din judeţul Alba. Dragostea sa pentru natură şi pasiunea pentru fotografie s-au îmbinat perfect în ultimii ani, acesta reuşind să surprinda in imagini unele dintre cele mai frumoase specii de animale sălbatice care trăiesc în zona judeţului Alba şi nu numai.

Surse foto: Felix Bogdan Dragomir

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419