Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Imagini INEDITE cu o VIPERĂ neagră, fotografiată în Munții Șureanu, în timp ce se hrănește

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Imagini INEDITE cu o VIPERĂ neagră, fotografiată în Munții Șureanu, în timp ce se hrănește

Imagini inedite au fost surprinse de silvicutorii de la Ocolul Silvic Petroșani. Aceștia au fotografiat o viperă neagră în timp ce se hrănește.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook a Direcției Silvice Hunedoara: ”Exemplar melanic de viperă (Vipera berus) în pauza de masă, întâlnit într-un arboret de fag din Munţii Şureanu, pe Valea Molidului, în Ocolul Silvic Petroşani”.

Cum eviți mușcătura de viperă

Dacă nu vrei să fii mușcat de șarpe, mai ales de viperă care e veninoasă, în această vară, iată ce recomandă specialiștii:

-portul permanent al bocancilor de munte, cu carâmb înalt, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicată. Portul bocancilor vă va feri și de entorse ale gleznei (evitând alunecarea, chiar ale genunchilor) sau de răniri ale degetelor de la picior, prin lovirea de pietre.
-efectuați permanent un control vizual al zonei în care urmează să păşiţi.
-nu ridicaţi pietre mari decât după ce, în prealabil, aţi efectuat un control vizual dedesubt, pentru a verifica daca sunt şerpi.
-dacă intraţi într-o zonă cu vegetaţie înaltă care nu vă permite verificarea suprafeței solului, loviţi uşor vegetaţia cu un băţ. În ciuda renumelui, vipera comună este un şarpe timid, care va fugi din calea dumneavoastră și se va ascunde.

Pentru a evita mușcătura unei vipere, în cazul în care vedeți una, nu trebuie să vă jucați cu ele sau să le omorâți.

Ce trebuie să faci dacă ești mușcat

Salvamontiștii explică și ce e de făcut dacă ești mușcat de șarpe/ viperă.

Mușcătura de viperă se prezintă ca două înţepături la distanţă de 3-4 mm distanţă, care după o oră necrozează și se edemațiază.

Victima are senzații de vomă și de amețeală.

Iată ce ai de făcut în acest caz:

-anunţaţi 112 sau SALVAMONT
-încercaţi să aspiraţi cât mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosită ca instrument de vacuumare.
-victima trebuie sa stea cat mai liniştită, să nu se mişte, pentru a evita răspândirea veninului în corp şi să aştepte sosirea personalului calificat.
-administrarea preventivă a unor antihistaminice poate întârzia acţiunea veninului.

”Trebuie precizat că decesul se poate produce la cel puțin 12-24 ore de la muşcătură, dar numai dacă şarpele a reuşit să administreze încărcătura totală de venin, ceea ce nu se întâmplă de obicei, deoarece omul este muşcat numai ca avertisment, ca reacţie de apărare”, mai arată Salvamont.

Credit foto: Dl. Cristinel Rizea, inginer O.S. Petroşani (foto 1)
Dl. Dan Ionescu, inginer D.S. Hunedoara (foto 2)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL La începutul primăverii, de 44 de ani, Sebeșul și Lancrămul își invită oaspeții prețuiți pentru a clădi împreună o nouă ediție a Festivalului „Lucian Blaga”, aici fiind obârșia evenimentului care se ivea în lumină în anul 1981, aducând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea