Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”. Polițiștii din Alba continuă campania împotriva furturilor din locuințe. RECOMANDĂRI pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”

În perioada august – decembrie 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul poliţiştilor din structurile de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi a secţiilor de poliţie rurală, desfășoară activităţi informativ – preventive, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în cadrul campaniei „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”

Campania a debutat în luna august şi a fost iniţiată, la nivel naţional, de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A.

Până în prezent, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu poliţişti din Alba Iulia, Sebeş, Ocna Mureş şi Cugir au desfăşurat acţiuni punctuale de informare a cetățenilor, în locuri publice şi a elevilor din unităţi de învăţământ, cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe şi mijloacele moderne de protecţie şi supraveghere a acestora.

Pentru susținerea activităților, în cadrul campaniei, au fost distribuite broşuri şi afişe cu recomandări preventive, realizare cu sprijinul Groupama Asigurări S.A.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă;
  • Dacă lipsiţi de acasă, nu lăsaţi ferestrele deschise;
  • Evitaţi să vorbiţi despre plecarea, pe o perioadă mai îndelungată, de la domiciliu, atât în faţa necunoscuţilor cât şi pe reţelele sociale;
  • Dacă nu petreceți noaptea acasă, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;
  • Montaţi sisteme moderne de securitate, conectate la dispeceratul unei firme de pază autorizată;
  •  Montaţi, la uşa locuinţei, încuietori performante;
  • Dacă locuiţi la casă, montaţi sisteme de iluminare cu senzori de mişcare;
  • Nu oferiți informaţii despre bunurile dumneavoastră ori despre vecini, persoanelor străine care pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu prezintă actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

[nggallery id=4719]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea