FOTO| Halloween-ul 2022, sărbătorit și în ALBA: Vrăjitoarele și vârcolacii au „bântuit” cartierul Micești
Halloween-ul 2022, sărbătorit și în ALBA: Vrăjitoarele și vârcolacii au „bântuit” cartierul Micești
Halloween-ul, una dintre cele mai îndrăgite și așteptate dintre sărbătorile de toamnă atât de cei mari, cât și de cei mici, a fost celebrat cu multă bucurie și în casele locuitorilor din Alba Iulia astăzi, 31 octombrie.
Astfel, în cartierul Micești din localitate, un grup de fete, costumate în personaje fantastice precum un vârcolac și câteva vrăjitoare, au ales să petreacă în această noapte precum restul tinerilor din Vest.
Acestea s-au strâns la locuința uneia dintre prietenele lor, unde au dansat și au mâncat dulciuri, înainte să „bântuie” pe străzile din cartier, pentru a-și înspăimânta vecinii, într-un mod amuzant, cu vestimentația lor creativă.
Citește și: Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
Modul în care albaiulienii au ales să sărbătorească venirea Halloween-ului nu s-a oprit la costumele inventive și la clasicele dulciuri. În cursul acestui weekend, numeroase competiții de sculptat dovleci, un alt obicei consacrat al acestei sărbători, au fost organizate în orașul nostru, iar acest prilej a fost primit cu mult entuziasm atât de copiii din Alba Iulia, precum și de părinții acestora.
Halloween-ul a devenit mai mult un prilej de petrecere decât o sărbatoare a morţilor, cu toate că în această zi, în multe locuri din lume oamenii îşi aduc aminte de originile sărbătorii şi îi omagiază pe cei care nu mai sunt printre noi, aprinzând lumânări sau lampioane în memoria lor.
Costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază, în vrăjitoare, lilieci, pisici sau dovleci este obligatorie pentru cine vrea să meargă la o petrecere sau la colindat. Costumarea este o veche practică din Irlanda, Anglia şi partea de nord a Franţei atunci când se sărbătorea Samhain-ul, sau trecerea la noul an, în 1 noiembrie. Semnifica sfârşitul verii şi începutul iernii şi al întunericului, când se credea că cerurile se deschid, iar spiritele păşesc libere pe pământ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 23 de minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor