Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Haitele de câini vagabonzi din zona Dedeman din Alba Iulia, un pericol public! Un grup de părinți ia atitudine!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vă prezentam în urmă cu câteva zile situația alarmantă cu care se confruntă mai mulți locuitori din zona Dedeman a municipiului Alba Iulia, vizavi de pericolul reprezentat de haitele de câini vagabonzi, la care se expun zilnic, în special copii și femeile.

Am prezentat apoi și răspunsul Primăriei Alba Iulia la problema foarte serioasă sesizată în repetate rânduri de acești oameni care, pe bună dreptate, se tem pentru siguranța copiilor lor, care merg la grădiniță pe lângă tomberoanele înconjurate de gunoaie și câini fără stăpân flămânzi și adesea agresivi.

Vreau în primul rând să îi felicit pe acești albaiulieni pentru atitudinea loc civică, pentru demersurile pe care le fac în vederea rezolvării acestei situații, demersuri către instituția responsabilă să protejeze oamenii din comunitate, în special când se află pe domeniul public, respectiv Primăria Alba Iulia.

Unii cetățeni le sugerau celor din zona Dedeman să “i-a problema în propriile mâini” și să otrăvească aceste biete animale fără stăpân. Aceasta nu este însă o soluție civilizată. Acum avem legislație, avem serviciu de ecarisaj susținut din taxele și impozitele albaiulienilor, avem o primărie care este obligată să reprezinte interesele comunității și nu trebuie să ne transformăm în niște ucigași de căței.

Iată ce ne scrie Florin C., unul dintre albaiulienii care se luptă pentru o soluție “omenească” cu privire la aceste haite de câini din zona Dedeman:

Azi dimineață (n.a. 18 decembrie) câinii din imagine au sărit pe o femeie cu o fetiță în brațe… Noroc cu noi care treceam cu copii înspre grădinită. Se pare ca degeaba încercăm noi să facem ceva… Suntem foarte dezamagiți!

Vizavi de comunicatul primăriei lucrurile stau cam asa: În afara de facturi nu au ce sa prezinte. Eu am fost azi dimineață la primărie (n.a. 18 decembrie). Situația azi- dimineață stătea cam așa! Atașez câteva poze și nu am sa mă opresc până când primăria nu va rezolva problema. Menționez faptul ca pe lângă aceste containere de gunoi trec zilnic copii, ceea ce pune în pericol siguranța lor deoarece câinii sunt flămânzi și sar la oameni. Vă rugăm sa ne ajutați deoarece viața unui copil valorează mai mult decât viața unui câine!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea