Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Gest de suflet pentru un tânăr foarte talentat din Alba Iulia. Cristian Gabriel Pop a primit un violoncel de excepție de la Hora SA Reghin. Campanie cu succes, marca Academia Doamnelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

violoncel Cristian Gbariel Pop01Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin mecanismul ”Produs din suflet pentru comunitate” în vederea achiziționării unui violoncel pentru albaiulianul Cristian Gabriel Pop care, la doar 11 ani, este unul dintre cei mai promițători tineri violonceliști din țară, cu talent în mai multe ramuri artistice.

Cursanții Atelierului de pictură pe sticlă din cadrul centrului au realizat mărțișoare pictate manual, care au fost apoi oferite cadou persoanelor care au dorit să doneze o sumă de bani pentru cumpărarea unui violoncel nou pentru acest copil foarte talentat.

Campania a fost anunțată public în data de 25 februarie 2016.

violoncel Cristian Gbariel Pop04De 1 martie, cel mai frumos mărțișor a sosit de la conducerea S.C. Hora S.A. Reghin, care ne-a făcut o bucurie enormă, anunțându-ne că a decis să îl sponsorizeze pe Cristian Gabriel Pop cu un violoncel model avansat cu lac de ulei mărime 7/8. Instrumentul nu este unul de serie, fiind creat special de un lutier pentru persoanele cu un talent deosebit”, a transmis Academia Doamnelor Alba Iulia.

Precum a anunțat încă de la început, echipa Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a închis lista de donații imediat ce a primit minunata veste și a decis ca banii strânși deja să fie dați tot tânărului artist, pentru a-și putea cumpăra accesorii pentru noul violoncel, cum ar fi husă, arcuș și seturi de corzi de rezervă.

Joi, 10 martie 2016, Cristian Gabriel Pop a fost invitat la Reghin, pentru a primi violoncelul la care va cânta de acum încolo. El a fost primit cu mare amabilitate de către reprezentanții S.C. Hora S.A. Reghin, care l-au ajutat să cunoască particularitățile instrumentului și l-au invitat să viziteze fabrica, alături de familia sa.

Vă mărturisesc că am primit cu deosebită bucurie vestea că ați decis să donați un violoncel pentru Cristian Gabriel Pop, un copil foarte talentat din Alba Iulia, ale cărui rezultate de excepție îl Cristian Gabriel Pop2clasează, în prezent, între cei mai buni tineri violonceliști din țară. Noi credem că acest tânăr merită respectul și susținerea tuturor și apreciez sincer promptitudinea cu care ați ales să susțineți această cauză. Vă mulțumesc, în numele întregii comunități din Alba Iulia și al meu personal, pentru gestul dumneavoastră și vă asigur că noi vă considerăm deja un om de suflet al comunității noastre”, este mesajul transmis de primarul municipiului Alba Iulia – Mircea Hava, directorului general al S.C. Hora S.A. Reghin – ing. Nicolae Bâzgan.

Despre Cristian Gabriel Pop

Cartea lui de vizită este deja impresionantă, iar cariera sa este abia la început.

Născut în 5 noiembrie 2004, în Alba Iulia, Cristian Gabriel Pop este, în prezent, elev în clasa a V-a, la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Prima legătură cu lumea artei a avut-o la 2 ani și jumătate, când a participat cu lucrări de pictură la o expoziție organizată la Galeria de artă Alba Iulia, alături de artiști plastici consacrați. S-a întâmplat în 1 iunie 2007, iar de atunci participă și obține premii la concursuri de Arte plastice și creativitate.

A început să studieze pianul și violoncelul la vârsta de 6 ani. Violoncelul, instrument care îi este foarte drag, îl studiază cu doamna profesoară Maria Mărginean.

Încă din primul an de școală, de când avea 7 ani, a participat activ la recitaluri și ateliere muzicale, pe scena Sălii festive a Liceului de arte ”Regina Maria” Alba Iulia, organizate de: dna. înv. Georgeta Mărginean, dna. prof. de pian Rita Vrânceanu și dna. prof. de violoncel Maria Mărginean.

În clasa a II-a, a obținut Diplomă de Excelență la Festivalul J.S. Bach- Cluj Napoca 2013, la violoncel. Tot în clasa a II-a, a participat cu violoncelul (Duete) la un concert umanitar ”S-a născut Mesia”, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, în 22 decembrie 2012, și la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, în cadrul programului cultural educațional Constelația Eminescu, 15-17 iunie 2013.

violoncel Cristian Gbariel Pop03În clasa a III-a, a obținut cu violoncelul, clasa profesor Maria  Mărginean, Premiul I la Olimpiada instrumentală pentru cl. III – VIII, faza județeană, după care a ocupat tot primul loc la Olimpiada Națională de interpretare  de instrumentală, faza zonală – Timișoara, 14 – 15 martie 2014, unde a cântat și în Gala de premiere. La Faza Națională a Olimpiadei Naționale de interpretare instrumentală pentru clasele III – VIII, Giurgiu, 9 – 11 aprilie 2014, a obținut Mențiune.

Tot în clasa a III-a, a câștigat Premiul I la Concursul Internațional ”Sigismund Toduță”, 15 – 17 mai, Deva, la violoncel.

În clasa a IV-a, a obținut cu violoncelul Premiul I la Olimpiada județeană de Muzică, după care a ocupat primul loc și la Olimpiada Națională de Muzică instrumentală, clasele III – VIII, Deva, 12 – 14 martie 2015.

Tot în clasa a IV-a, și-a trecut în palmares Premiul I și Premiul de Excelență, la Concursul de Interpretare instrumentală Vioară – Corzi grave ”Timotei Popovici”, Sibiu 25 – 26 iunie 2015, unde a cântat și în Gala de premiere, la violoncel.

A mai obținut și două Diplome de apreciere, la Galele performerilor – Alba, în 2014 și 2015, din partea Consiliului Județean Alba, și o Diplomă de apreciere din partea Primăriei Alba Iulia, în iunie 2014.

La invitația doamnei Cristina Florea, tânărul violoncelist a participat la Concertul de Colinde organizat la Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, în decembrie 2015. A fost momentul în care ne-a impresionat cu talentul său și în care am aflat că nu are un violoncel al său, în ciuda rezultatelor sale, care sunt la nivelul excelenței.

Noi credem că acest tânăr merită respectul și susținerea comunității locale și avem convingerea că numele lui Cristian Gabriel Pop este unul cu care Alba Iulia se va mândri.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a decis să îl susțină pe Cristian Gabriel Pop prin proiectul ”Produs din suflet pentru comunitate”.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea