Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO: Gest de suflet pentru un tânăr foarte talentat din Alba Iulia. Cristian Gabriel Pop a primit un violoncel de excepție de la Hora SA Reghin. Campanie cu succes, marca Academia Doamnelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

violoncel Cristian Gbariel Pop01Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin mecanismul ”Produs din suflet pentru comunitate” în vederea achiziționării unui violoncel pentru albaiulianul Cristian Gabriel Pop care, la doar 11 ani, este unul dintre cei mai promițători tineri violonceliști din țară, cu talent în mai multe ramuri artistice.

Cursanții Atelierului de pictură pe sticlă din cadrul centrului au realizat mărțișoare pictate manual, care au fost apoi oferite cadou persoanelor care au dorit să doneze o sumă de bani pentru cumpărarea unui violoncel nou pentru acest copil foarte talentat.

Campania a fost anunțată public în data de 25 februarie 2016.

Elit - Gustul Desăvârșit

violoncel Cristian Gbariel Pop04De 1 martie, cel mai frumos mărțișor a sosit de la conducerea S.C. Hora S.A. Reghin, care ne-a făcut o bucurie enormă, anunțându-ne că a decis să îl sponsorizeze pe Cristian Gabriel Pop cu un violoncel model avansat cu lac de ulei mărime 7/8. Instrumentul nu este unul de serie, fiind creat special de un lutier pentru persoanele cu un talent deosebit”, a transmis Academia Doamnelor Alba Iulia.

Precum a anunțat încă de la început, echipa Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a închis lista de donații imediat ce a primit minunata veste și a decis ca banii strânși deja să fie dați tot tânărului artist, pentru a-și putea cumpăra accesorii pentru noul violoncel, cum ar fi husă, arcuș și seturi de corzi de rezervă.

Joi, 10 martie 2016, Cristian Gabriel Pop a fost invitat la Reghin, pentru a primi violoncelul la care va cânta de acum încolo. El a fost primit cu mare amabilitate de către reprezentanții S.C. Hora S.A. Reghin, care l-au ajutat să cunoască particularitățile instrumentului și l-au invitat să viziteze fabrica, alături de familia sa.

Vă mărturisesc că am primit cu deosebită bucurie vestea că ați decis să donați un violoncel pentru Cristian Gabriel Pop, un copil foarte talentat din Alba Iulia, ale cărui rezultate de excepție îl Cristian Gabriel Pop2clasează, în prezent, între cei mai buni tineri violonceliști din țară. Noi credem că acest tânăr merită respectul și susținerea tuturor și apreciez sincer promptitudinea cu care ați ales să susțineți această cauză. Vă mulțumesc, în numele întregii comunități din Alba Iulia și al meu personal, pentru gestul dumneavoastră și vă asigur că noi vă considerăm deja un om de suflet al comunității noastre”, este mesajul transmis de primarul municipiului Alba Iulia – Mircea Hava, directorului general al S.C. Hora S.A. Reghin – ing. Nicolae Bâzgan.

Despre Cristian Gabriel Pop

Cartea lui de vizită este deja impresionantă, iar cariera sa este abia la început.

Născut în 5 noiembrie 2004, în Alba Iulia, Cristian Gabriel Pop este, în prezent, elev în clasa a V-a, la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Prima legătură cu lumea artei a avut-o la 2 ani și jumătate, când a participat cu lucrări de pictură la o expoziție organizată la Galeria de artă Alba Iulia, alături de artiști plastici consacrați. S-a întâmplat în 1 iunie 2007, iar de atunci participă și obține premii la concursuri de Arte plastice și creativitate.

A început să studieze pianul și violoncelul la vârsta de 6 ani. Violoncelul, instrument care îi este foarte drag, îl studiază cu doamna profesoară Maria Mărginean.

Încă din primul an de școală, de când avea 7 ani, a participat activ la recitaluri și ateliere muzicale, pe scena Sălii festive a Liceului de arte ”Regina Maria” Alba Iulia, organizate de: dna. înv. Georgeta Mărginean, dna. prof. de pian Rita Vrânceanu și dna. prof. de violoncel Maria Mărginean.

În clasa a II-a, a obținut Diplomă de Excelență la Festivalul J.S. Bach- Cluj Napoca 2013, la violoncel. Tot în clasa a II-a, a participat cu violoncelul (Duete) la un concert umanitar ”S-a născut Mesia”, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, în 22 decembrie 2012, și la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, în cadrul programului cultural educațional Constelația Eminescu, 15-17 iunie 2013.

violoncel Cristian Gbariel Pop03În clasa a III-a, a obținut cu violoncelul, clasa profesor Maria  Mărginean, Premiul I la Olimpiada instrumentală pentru cl. III – VIII, faza județeană, după care a ocupat tot primul loc la Olimpiada Națională de interpretare  de instrumentală, faza zonală – Timișoara, 14 – 15 martie 2014, unde a cântat și în Gala de premiere. La Faza Națională a Olimpiadei Naționale de interpretare instrumentală pentru clasele III – VIII, Giurgiu, 9 – 11 aprilie 2014, a obținut Mențiune.

Tot în clasa a III-a, a câștigat Premiul I la Concursul Internațional ”Sigismund Toduță”, 15 – 17 mai, Deva, la violoncel.

În clasa a IV-a, a obținut cu violoncelul Premiul I la Olimpiada județeană de Muzică, după care a ocupat primul loc și la Olimpiada Națională de Muzică instrumentală, clasele III – VIII, Deva, 12 – 14 martie 2015.

Tot în clasa a IV-a, și-a trecut în palmares Premiul I și Premiul de Excelență, la Concursul de Interpretare instrumentală Vioară – Corzi grave ”Timotei Popovici”, Sibiu 25 – 26 iunie 2015, unde a cântat și în Gala de premiere, la violoncel.

A mai obținut și două Diplome de apreciere, la Galele performerilor – Alba, în 2014 și 2015, din partea Consiliului Județean Alba, și o Diplomă de apreciere din partea Primăriei Alba Iulia, în iunie 2014.

La invitația doamnei Cristina Florea, tânărul violoncelist a participat la Concertul de Colinde organizat la Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, în decembrie 2015. A fost momentul în care ne-a impresionat cu talentul său și în care am aflat că nu are un violoncel al său, în ciuda rezultatelor sale, care sunt la nivelul excelenței.

Noi credem că acest tânăr merită respectul și susținerea comunității locale și avem convingerea că numele lui Cristian Gabriel Pop este unul cu care Alba Iulia se va mândri.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a decis să îl susțină pe Cristian Gabriel Pop prin proiectul ”Produs din suflet pentru comunitate”.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia. (C.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea